FR

Campings in de Vogezen

Een gebied waaraan je misschien niet zo snel denkt, maar waar je heerlijk vakantie kunt vieren. En dichterbij dan veel andere populaire gebieden in Europa: het hart van de Vogezen ligt op maar 600 kilometer van Utrecht. Daarmee zijn de Vogezen ook een goeie bestemming wanneer je in de herfstvakantie of het voorjaar een weekje wilt kamperen zonder al te ver te moeten reizen.

Je bent er met een dag rijden en dan hou je diezelfde dag nog ruim tijd over voor je eerste glas wijn of bier van je vakantie. Bier, inderdaad, want dat is hier dankzij de Duitse invloed nadrukkelijker aanwezig dan in veel andere Franse streken.

Uitzicht in Les Ballons in de Vogezen, Frankrijk Les Ballons

Er wordt door toeristen en lokale bewoners veel gewandeld en gefietst over de rollende wegen en uitstekend aangelegde wandelpaden (er liggen letterlijk duizenden kilometer wandelpad in de Vogezen). De Club Vosgien is niet bij toeval de oudste wandelvereniging van Frankrijk.

Les Ballons des Vosges

Het berggebied Ballons des Vosges in de Hoge Vogezen is een absolute trekpleister voor bezoekers: het is een prachtige aaneenschakeling van rollende heuvels, slingerende wegen en uitzichtpunten. De hoogste berg is de Grand Ballon, van ruim 1.400 meter hoogte. Maar er zijn meer 'ballons', vaak met mooie paswegen eroverheen. Onderweg kom je nogal eens een ferme auberge tegen waar je goed (en traditioneel) kunt eten en drinken.

Beroemd is ook de Route des Crêtes: bijna negentig kilometer lang, van Sainte-Marie-aux-Mines in het noorden tot Cernay in het zuiden. De route markeert de scheiding tussen Lorraine en de Elzas.

En dan zijn er natuurlijk de meren: rond Lac de Longemer en Gérardmer heb je ruimschoots gelegenheid om te zonnebaden, zwemmen, waterfietsen of suppen.

Camper op een bergweg in Les Ballons in de Vogezen, Frankrijk

Zie ook...

Een handvol fijne campings in de Vogezen
Een gebied waar je heerlijk vakantie kunt vieren en dat niet ver weg ligt: het hart van de Vogezen ligt op maar 600 kilometer van Utrecht. | Aantal campings: 5

Een voorproefje van de campings in dit gebied:

Camping Verte Vallée ***Middelgrote camping in Xonrupt Longemer, Vosges
147 plaatsenwebsite
Camping Au Mica ***Middelgrote camping in Corcieux, Vosges
65 plaatsenwebsite
Camping Domaine Des Messires ****Middelgrote, luxe camping in Herpelmont, Vosges
130 plaatsenwebsite