Campings rond de Ossiachersee

De Ossiacher See is een fors meer in Karinthië. Het is een populaire bestemming en er liggen dan ook de nodige campings langs vooral de zuideljike oever van het meer.

bekijk op de kaart Het gebied heeft een prettig klimaat en er is in de omgeving veel te doen. Je kunt met de fiets het meer volledig rondrijden en er zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Er is een klimbos in de omgeving en vanaf Gerlitzen heb je schitterend uitzicht over het water. De oevers van het meer worden vanwege de populariteit goed gebruikt, dus op een paar gedeelten liggen campings wel wat tussen hotels en dergelijke. Het is hier mooi, maar een stil plekje in de buurt van het water zul je hier niet makkelijk vinden.

Ossiacher SeeOssiacher See

In het aanbod van campings valt ook Seecamping Bergdorf op. De camping ligt tussen en onder veel volwassen groen en oude bomen, grotendeels op mooie terrassen. Je hebt er uitstekend toegang tot het meer. Het terrein ligt weliswaar vlak aan de weg, maar daar merkte ik uiteindelijk maar weinig van. Zoek je wat een kleinere camping, kijk dan bijvoorbeeld even aan het oostelijke uiteinde van het meer, bij Camping Kalkgruber: een eenvoudige boerencamping.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?