Campings bij de Weissensee

09-2021  |  Oostenrijk

De Weissensee in Karinthië ken je waarschijnlijk al van de Alternatieve Elfstedentocht die er jaarlijks in januari wordt georganiseerd. Maar ook in de zomer is het een prachtige bestemming om te wandelen, fietsen of watersporten, en kun je toevlucht vinden op een van de drie campings die er zijn.

Twee campings liggen direct aan het meer, eentje in het uiterste westen, de ander in het oosten. In de westelijke punt ligt Seecamping Weissensee. Deze camping is eenvoudig van opzet, maar is vooral mooi ruim opgezet, deels op terrassen. Een zwembad vind je er niet, maar wie heeft dat nodig als de camping een mooi strandje biedt zoals hier? Met zorg aangelegd en keurig onderhouden, inclusief een steiger. Veel plekken bieden uitzicht over het water en de hellingen eromheen.

Ruim tien kilometer naar het oosten*, aan het andere uiteinde, ligt Camping Ronacher, tussen de naaldbossen. De camping is netjes aangelegd, geeft je directe toegang tot het meer en biedt een rustige indruk, maar ligt wel in het Naturpark Weissensee. Dat betekent dat je voor winkels en andere voorzieningen even zult moeten rijden (dat is overigens wel een prachtige route door de bossen en de heuvels - ik zou graag vrijwilliger voor de boodschappen zijn).

Halverwege het meer, vlakbij de enige brug die noord- en zuidoever met elkaar verbindt, ligt nog een camping: Camping Knaller.

*) Dat is hemelsbreed: vergis je niet in die afstand, met de auto moet je een enorm eind omrijden om aan de andere kant te komen.

Gevonden campings: 3

Camping Ronacher, StockenboiCamping, Appartementen & Restaurant direct aan de oostoever van de Weissensee! Een alpenmeer met drinkwaterkwaliteit wacht op u! Wij vervullen uw droomvakantie – ontspanning in één van de mooiste gebi... >>
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van huisjes
 • restaurant
 • >>
Seecamping Weissensee, WeißenseeWelkom op onze prachtige camping aan de Weissensee - een van de vele ongerepte plekken in Karinthië. Onze camping ligt ver van de hoofdweg en onze terrassen liggen aan het meer, op slechts 100 meter v... >>
 • toegang tot natuurwater
 • snacks
 • >>
Camping de schoonste en voor veel mensen het mooiste meer van Karinthië. De fjordachtige inbedding in de Gailtaler Alpen, de ongerepte witte oevers midden in een uniek natuurpark. Dit maakt ons huis e... >>

  Kampeerideeën

  Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

  We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.