FR

Campings in Normandië

Normandië leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten en natuurlijk vind je er veel fraaie stranden. Een deel daarvan heeft in de Tweede Wereldoorlog bij D-Day een belangrijke rol gespeeld, en dat is vaak nog steeds zichtbaar.

Estretat

Een bekend stadje is natuurlijk Honfleur, dat met zijn oude steegjes en gezellige haven jaarlijks veel toeristen trekt (als je verder wilt kijken dan de haven en de terrasjes, loop dan eens naar het oude Chapelle de Notre-Dame-de-Grâce waar je beloond wordt met een mooi uitzicht over de baai).

Neem je de fiets mee? Kijk dan eens naar La Vélo Francette: een bekende fietsroute dwars door Normandië, van Quistreham aan de noordkust tot La Rochelle in het zuiden. Maar er zijn meer plaatsen de moeite waard: bijvoorbeeld Arromanches, een populaire badplaats waar je nu ook nog veel sporen van de landing van de geallieerden vindt. Of Bayeux, bekend van het 70 meter lange tapijt van Bayeux, dat de geschiedenis verbeeldt van de slagen bij Stamford Bridge en Hastings, bijna duizend jaar geleden.

En dan is er natuurlijk ook nog de baai van Mont Saint-Michel. Op een enorme zandvlakte die bij vloed onder water komt te staan, torenen het eiland en de abdij hoog boven je uit. Mont Saint-Michel is een beetje als de Eiffeltoren: het is als trekpleister nogal een cliché, maar toch zo fraai dat een bezoekje eigenlijk niet aan je reis mag ontbreken.

Meestbekeken kleine campings

Camping Municipal *
Kleine, eenvoudige camping in Livarot, Calvados
25 plaatsen
Camping Municipal *
Kleine, eenvoudige camping in La Haye Pesnel, Manche
30 plaatsen
Camping Municipal *
Kleine, eenvoudige camping in Romagny, Manche
20 plaatsen