FR

Campings in Vendée

Campings gevonden in Vendée: 270

De Vendée is een populaire regio, helemaal in het westen van Frankrijk, onderdeel van Pays de la Loire en grenzend aan de Atlantische Oceaan. Er liggen ruim tweehonderd campings op je wachten, waarvan je veruit de meesten in de buurt van de kust vindt.

Het is een gebied van weidse landschappen en enorme zandstranden, onderbroken door kustplaatsen en -plaatsjes als Saint-Jean-de-Monts, La Tranche-sur-Mer en Saint-Hilaire-de-Riez.

De Vendée ligt op ongeveer duizend kilometer rijden van Utrecht.

Vergeet ook het eiland van Noirmoutier niet, waar je kunt komen via een weg die bij eb droogvalt: Le Gois. Het eiland zelf kent een uitzonderlijk zacht klimaat en heeft daarom de bijnaam Mimosa Eiland gekregen. Je vindt acht campings op het eiland, waarvan de meeste niet ver van de zee en de stranden liggen.

Stranden in de Vendée

De grootste kustplaatsen van de Vendée zijn Sables d'Olonne en Saint-Hilaire-de-Riez, en daar liggen flinke maar vaak 's zomers ook drukke stranden. Het strand van Sables d'Olonne wordt beschouwd als een van de veiligste in de regio, met relatief weinig last van getijdestroming en de vaak stevige Atlantische golfslag. Overigens zijn veel stranden in de Vendée goed geschikt voor kinderen omdat ze doorgaans heel geleidelijk aflopen de zee in, zonder grote diepteverschillen.

Tussen Saint-Hilaire-de-Riez en Saint-Jean-de-Monts ligt Les Mouettes, waar je veel luxe campings tegenkomt, zoals Les Ecureuils ****, La Pomme de Pin ****, Acapulco *****, Les Genêts ***** en La Yole ****.

Kamperen bij het strand?

Kom je speciaal voor het strand naar de Vendée? Dan staan hier wat campings die je even kunt bekijken: campings die dicht bij het strand liggen (dat zijn er, ondanks het grote aantal campings in dit gebied, helemaal niet zo vreselijk veel).

Île d'Yeu Île d'Yeu

bekijk op de kaart Ook leuk: verder uit de kust dan het eiland van Noirmoutier ligt Île d'Yeu, een mooi eilandje met een rotsachtige kust. Er is één camping aanwezig: de Camping Municipal.

Camping Huttopia Noirmoutier, Noirmoutier-en-l'Île
Camping Huttopia Noirmoutier ***
  • snacks
  • verhuur van tenten
  • toegang tot natuurwater
Camping l'Ambois ***Pays de la LoireVendéeMouilleron le Captif
120 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
winkel(tje)
bar, snacks
animatie voor kinderen
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping l'Ambois, Mouilleron le CaptifCamping Ambois ligt in de buurt van Roche sur Yon. Onze camping *** is de ideale vakantieplek voor gezinnen.
Camping Au Bois du Cé ****Bourgogne-Franche-ComtéVendéeChambretaud
200 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
bar, snacks
animatie voor kinderen
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping Au Bois du Cé, ChambretaudIn een heuvelachtige en groene omgeving geniet camping Au Bois du Cé een bevoorrechte locatie op de authentieke locatie van een oud station, waar u de kans krijgt om de stoomtreinen van de spoorwegen ... >>
Camping Val De Vie ***Pays de la LoireVendéeMaché
60 plaatsen
speelgelegenheid
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping Val De Vie, MachéFlorence en Pascal heten u van harte welkom op onze familiecamping in een mooi dorp op het prachtige platteland van Vendéen. Naast uitstekende sanitaire voorzieningen, biedt de camping een verwarmd zw... >>
Camping La Résidence du Lac ***Pays de la LoireVendéeMaché
120 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
bar, snacks
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping La Résidence du Lac, MachéOnze prachtige camping verwelkomt u voor een aangenaam verblijf, geplaatst onder het teken van de ontspanning in familie, tussen zee en platteland. In het hart van een rustige en groene omgeving, aan ... >>
Camping Holiday Giavis ****Pays de la LoireVendéeLa Crau
250 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
verhuur van (sta)caravans
Camping Le Bel Air ****Pays de la LoireVendéeL'Aiguillon Sur Mer
350 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
winkel(tje)
restaurant, bar, snacks
animatie voor kinderen
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping Le Bel Air, L'Aiguillon Sur MerOp slechts 900 m van een strand met voorzieningen en toezicht en op 1.800 m van de oceaan voldoen de 357 ruime en afgebakende campingstandplaatsen zonder twijfel aan al uw verwachtingen. Verblijf als ... >>
Camping Les Dunes *****Pays de la LoireVendéeBrétignolles sur Mer
730 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
winkel(tje)
restaurant, bar
animatie voor kinderen
verhuur van (sta)caravans
Camping Les Dunes, Brétignolles sur MerTussen de vissershaven van St. Gilles Croix de Vie en de badplaats Les Sables d'Olonne, camping les Dunes heeft directe toegang tot een lang zandstrand. The Dunes strand, badmeester in het seizoen, is... >>
Camping Le Parc de la Grève, L'Aiguillon Sur VieVlakbij zee heten Virginie en Stéphane u welkom op Camping Le Parc de la Grève, in een groene omgeving tussen strand en platteland. Ideaal voor een familievakantie of stopplaats tijdens uw wandeltrip.