FR

Zoek je voor augustus nog een plekje op een camping in Frankrijk?

Wil je in augustus nog een plek op een camping ergens in Frankrijk reserveren? We helpen je hier op weg met een paar mooie bestemmingen. Bijvoorbeeld rond het fraaie Lac de Serre Ponçon. Of in Bretagne: rond Saint-Malo, Carnac en La Turballe. In de Dordogne: rond Sarlat-le-Canéda. In de Provence: rond de Gorges du Verdon. Langs de zuidkust: rond Fréjus en Agde. In de Alpen: rond Bourg Saint Maurice en Chamonix. In de Ardèche, rond Vallon Pont d'Arc.

Mondkapjes

Niet vergeten: sinds maandag 23 juli zijn in Frankrijk mondkapjes verplicht in gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn - dus ook winkels, evenals in het openbaar vervoer.

Handig: Reopen.europa.eu

Reopen.europa.eu is een site van de Europese Unie waarop je per land kunt zien wat de actuele stand is rond het Coronavirus: is de horeca toegankelijk, kun je winkels bezoeken, wat zijjn de regels in het openbaar vervoer, kun je het land inreizen zonder restricties, etc. Zie Reopen.europa.eu.

Camping Milin Kerhe
Camping Milin Kerhe

Camping Milin Kerhe Kamperen op een charmant plekje, verstopt in de heuvels van Bretagne. Het landschap staat er bol van het groen, de weidebloemen gaan hun gang en het riviertje de Trieux naast de camping nodigt je uit om te zwemmen of een stukje te kanoën. Camping Milin Kerhe vinden wij de moeite van het bekijken waard.

Village Flottant De Pressac In het zuidwesten van Frankrijk, binnen de driehoek Limoges, Poitiers, Angouleme, ligt een bijzonder plekje: Village Flottant de Pressac. Je hebt er je eigen tent niet nodig want er zijn safaritenten te huur. Maar als je écht eens wat anders wilt kun je hier ook kiezen uit meerdere charmante drijvende hutten, 'cabanes'. Elk van deze hutten heeft zijn eigen plekje op het water.

Village Flottant De Pressac Cabanes op het water

Domaine De L'Ours Helemaal onderin de zuidelijke uitloper van het departement Cantal vind je deze sympathieke camping, temidden van de eindeloze groene heuvels. Je kunt er gewoon je tent opzetten in het gras, of je huurt een van de houten lodges waarvan sommige half in de heuvel verdwijnen.

Kijk ook even hier als je benieuw bent naar meer campings in Cantal.

Camping Domaine De L'Ours Lodges, welness en camping

Kamperen in Nederland?

Heb jij besloten dit jaar maar eens in eigen land op vakantie te gaan? Kijk eens bij deze twee campings van Huttopia, in Nederland. Op beide sites vind je uiteraard ook uitvoerige informatie over hun maatregelen en voorschriften rond het coronavirus.

Camping Huttopia De Roos

Een prachtige plek om Overijssel vandaan te ontdekken.

Camping Valkenburg - Maastricht

Een kindvriendelijke camping in het zuiden van Limburg.

Strand in de Vendée

Campings dichtbij het strand in de Vendée De Vendée, in het westen van Frankrijk, tegen de Atlantische kust aan, staat onder meer bekend om de uitgestrekte zandstranden. Je vindt er ruim tweehonderd campings.

bekijk op de kaart

Camping La Sirene, Zuid-Frankrijk Camping La Sirène
Camping La Sirene, Zuid-Frankrijk

Camping La Sirène

Als je wel eens toe bent aan een camping die van alle luxe is voorzien: in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Argelès sur Mer, ligt vijfsterrencaming Camping La Sirene op je te wachten. Reuzeglijbanen, zwemparadijs van 10.000m2, palmbomen, voorstellingen, kinderclub, een restaurant, een beachvolleybalveld, strandvoetbal en nog veel meer. Oh, en de Middellandse Zee binnen bereik.

Kanoërs bij Vallon Pont d'Arc

Kamperen in de omgeving van Vallon Pont d'Arc in de Ardèche Plaats je tent of caravan op een van de campings in de omgeving van de imposante Vallon Pont d'Arc in de Gorges de l'Ardèche, en geniet van de rivier, de mooie middeleeuwse dorpjes, de grot van Chauvet, de slingerende wegen en het heerlijke klimaat.

bekijk op de kaart

Vind je rust op het kleinschalige Chez Le Prez Van Nederlandse eigenaren is het kleine Chez Le Prez: een boerderij op een rustig plekje in Servilly. Dat vind je in het departement Allier in de Auvergne, op zo'n zeventig kilometer ten noordoosten van Clermont-Ferrand.

bekijk op de kaart

Een prettige, eenvoudige camping bij het Parc National du Mercantour Aan de zuidoostelijke kant van het Parc National du Mercantour, vlakbij het centrale gebied van het park, ligt Camping Le Prieuré. Een eenvoudige, mooi aangelegde en sympathieke camping.

bekijk op de kaart

Uitzicht over het meer van Annecy Het meer van Annecy Kamperen in een van de mooiste streken van Frankrijk
3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht
Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We hebben ter plekke drie leuke plekken uitgezocht.

Een rustige camping in de heuvels van noordelijk Bretagne Niet ver van de kust, verscholen tussen de heuvels van het Bretonse land en halfweg tussen Saint-Malo en Saint-Brieuc, ligt Camping La Vallée, een relatief eenvoudige maar innemende camping.

bekijk op de kaart

3 rustige, kleine campings, mét een zwembad(je)
Ook op een eenvoudige, kleine camping wil je wel eens wat afkoeling.
Camping Le Bioley in de Alpen
Camping Moulin de Pradelle in de Drôme
Domaine des Mathevies in de Dordogne
...ok, vier dan: Camping Belle Roche in Isère
Lot Sou Toile

Huur een lodge-tent op het piepkleine Lot Sou Toile Lot Sou Toile ligt (inderdaad) in de Lot, en je kunt er prachtig kamperen in een van de drie lodge-tenten die ze verhuren. In de woorden van de (Engelse) eigenaren: "...drie safaritenten, gelegen aan de rand van een bos, op de top van een heuvel, met prachtig uitzicht over het prachtige landschap van het departement Lot. Het is een heerlijke, kalme en rustgevende plek waar mensen kunnen komen en ontspannen, wandelen of fietsen, zwemmen in het zwembad en de plaatselijke bezienswaardigheden bezoeken, waaronder onze dichtstbijzijnde steden Cahors en Gourdon.".

La Drôme

Campingtips voor de Drôme door Lisette van Tipsfrankrijk.nl De Drôme is een heel diverse vakantiebestemming door haar prachtige landschap van bergen en rivieren. De regio van de Drôme is verrassend, vooral omdat hij niet zo bekend is als de wat zuidelijkere vakantiebestemmingen. Ik (Lisette) woon in de Drôme en vertel je meer over deze regio en geef je daarnaast mijn campingtips.

bekijk op de kaart