Wintercampings in Frankrijk

Zin om deze winter nog in je camper of caravan richting de sneeuw te gaan, of te genieten van de sfeer in een chalet op een ondergesneeuwde camping? Als de sneeuw op de hellingen ligt, kun je in de Franse Alpen op veel plekken prachtig kamperen.

Vind je het toch wel handig als een camping Nederlands eigenaren heeft? Hier vind je onze lijst van campings die gerund worden door Nederlanders.

Je vindt ons ook op Pinterest.com/kampeerkaart
Zicht op Pont d'Arc

Kamperen in de omgeving van Vallon Pont d'Arc in de Ardèche Plaats je tent, caravan of camper op een van de campings in de omgeving van de imposante Vallon Pont d'Arc in de Gorges de l'Ardèche, en geniet van de rivier, de mooie middeleeuwse dorpjes, de grot van Chauvet, de slingerende wegen en het heerlijke klimaat.

bekijk op de kaart

Kamperen in Nederland?

Je vindt bij ons ook een prachtig overzicht van campings in Nederland.

Strand in de VendéeStrand in de Vendée

Campings dichtbij het strand in de Vendée De Vendée, in het westen van Frankrijk, tegen de Atlantische kust aan, staat onder meer bekend om de uitgestrekte zandstranden. Je vindt er ruim tweehonderd campings.

Het meer van Annecy

Het meer van Annecy is een geweldige kampeerbestemming. Rond het meer liggen ruim dertig campings: groot (bijvoorbeeld Camping L'Idéal of Camping La Nublière), klein (en piepklein zoals Les Jardins Du Taillefer), eenvoudig (Camping L'Aloua) of met wat meer luxe (zoals Camping Les Fontaines en Camping La Ferme De La Serraz).

Campings in Frankrijk, waar begin je? Wij helpen je op weg Zin om in Frankrijk te kamperen en op zoek naar een leuke camping? Wij helpen je snel op weg met een vogelvlucht over de populaire vakantiegebieden van Frankrijk.

Kustlijn van Bretagne
Camping Le Prieuré

Een prettige, eenvoudige camping bij het Parc National du Mercantour Aan de zuidoostelijke kant van het Parc National du Mercantour, vlakbij het centrale gebied van het park, ligt Camping Le Prieuré. Een eenvoudige, mooi aangelegde en sympathieke camping.

bekijk op de kaart

Een handvol fijne campings in de Vogezen Een gebied met een schitterend, groen landschap waar je heerlijk vakantie kunt vieren. En het is niet ver weg: het hart van de Vogezen ligt op maar 600 kilometer van Utrecht.

Lac de Longemer in de Vogezen Lac de Longemer in de Vogezen
3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht
Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We hebben ter plekke drie leuke plekken uitgezocht.
3 rustige, kleine campings, mét een zwembad(je)
Ook op een eenvoudige, kleine camping wil je wel eens wat afkoeling.
Camping Le Bioley in de Alpen
Moulin De Pradelle in de Drôme
Camping Domaine Des Mathevies in de Dordogne
...ok, vier dan: Camping Belle Roche in Isère

Domaine De L'Ours Helemaal onderin de zuidelijke uitloper van het departement Cantal vind je deze sympathieke camping, temidden van de eindeloze groene heuvels. Je kunt er gewoon je tent opzetten in het gras, of je huurt een van de houten lodges waarvan sommige half in de heuvel verdwijnen.

Kijk ook even hier als je benieuw bent naar meer campings in Cantal.

Camping Domaine De L'Ours Lodges, welness en camping