FR

28 mei 2020 - De Franse premier Édouard Philippe heeft bekend gemaakt dat vanaf 2 juni veel versoepelingen van de coronamaatregelen zullen worden doorgevoerd. De Franse regering is van plan om vanaf 15 juni de buitengrenzen gedeeltelijk te openen voor toeristen, mits de omstandigheden dat toelaten.

Kamperen in Nederland?

Ben jij ook geneigd dit jaar eens in eigen land op vakantie te gaan? Kijk eens bij deze twee campings van Huttopia, in Nederland. Op beide sites vind je uiteraard ook uitvoerige informatie over hun maatregelen en voorschriften rond het coronavirus.

Camping Huttopia De Roos

Een prachtige plek om Overijssel vandaan te ontdekken.

Camping Valkenburg - Maastricht

Een kindvriendelijke camping in het zuiden van Limburg.

Strand in de Vendée

Campings dichtbij het strand in de Vendée De Vendée, in het westen van Frankrijk, tegen de Atlantische kust aan, staat onder meer bekend om de uitgestrekte zandstranden. Je vindt er ruim tweehonderd campings.

bekijk op de kaart

Kanoërs bij Vallon Pont d'Arc

Kamperen in de omgeving van Vallon Pont d'Arc in de Ardèche Plaats je tent of caravan op een van de campings in de omgeving van de imposante Vallon Pont d'Arc in de Gorges de l'Ardèche, en geniet van de rivier, de mooie middeleeuwse dorpjes, de grot van Chauvet, de slingerende wegen en het heerlijke klimaat.

bekijk op de kaart

Vind je rust op het kleinschalige Chez Le Prez Van Nederlandse eigenaren is het kleine Chez Le Prez: een boerderij op een rustig plekje in Servilly. Dat vind je in het departement Allier in de Auvergne, op zo'n zeventig kilometer ten noordoosten van Clermont-Ferrand.

bekijk op de kaart

Een prettige, eenvoudige camping bij het Parc National du Mercantour Aan de zuidoostelijke kant van het Parc National du Mercantour, vlakbij het centrale gebied van het park, ligt Camping Le Prieuré. Een eenvoudige, mooi aangelegde en sympathieke camping.

bekijk op de kaart

Uitzicht over het meer van Annecy Het meer van Annecy Kamperen in een van de mooiste streken van Frankrijk
3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht
Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We hebben ter plekke drie leuke plekken uitgezocht.

Een rustige camping in de heuvels van noordelijk Bretagne Niet ver van de kust, verscholen tussen de heuvels van het Bretonse land en halfweg tussen Saint-Malo en Saint-Brieuc, ligt Camping La Vallée, een relatief eenvoudige maar innemende camping.

bekijk op de kaart

3 rustige, kleine campings, mét een zwembad(je)
Ook op een eenvoudige, kleine camping wil je wel eens wat afkoeling.
Camping Le Bioley in de Alpen
Camping Moulin de Pradelle in de Drôme
Domaine des Mathevies in de Dordogne
...ok, vier dan: Camping Belle Roche in Isère
Lot Sou Toile

Huur een lodge-tent op het piepkleine Lot Sou Toile Lot Sou Toile ligt (inderdaad) in de Lot, en je kunt er prachtig kamperen in een van de drie lodge-tenten die ze verhuren. In de woorden van de (Engelse) eigenaren: "...drie safaritenten, gelegen aan de rand van een bos, op de top van een heuvel, met prachtig uitzicht over het prachtige landschap van het departement Lot. Het is een heerlijke, kalme en rustgevende plek waar mensen kunnen komen en ontspannen, wandelen of fietsen, zwemmen in het zwembad en de plaatselijke bezienswaardigheden bezoeken, waaronder onze dichtstbijzijnde steden Cahors en Gourdon.".

La Drôme

Campingtips voor de Drôme door Lisette van Tipsfrankrijk.nl De Drôme is een heel diverse vakantiebestemming door haar prachtige landschap van bergen en rivieren. De regio van de Drôme is verrassend, vooral omdat hij niet zo bekend is als de wat zuidelijkere vakantiebestemmingen. Ik (Lisette) woon in de Drôme en vertel je meer over deze regio en geef je daarnaast mijn campingtips.

bekijk op de kaart