Wintercampings in Frankrijk

Zin om in je camper of caravan richting de sneeuw te gaan, of te genieten van de sfeer in een chalet op een ondergesneeuwde camping? Als de zomer voorbij is en de sneeuw op de hellingen ligt, kun je in de Franse Alpen op veel plekken prachtig kamperen.

Handig: Reopen.europa.eu

Reopen.europa.eu is een site van de Europese Unie waarop je per land kunt zien wat de actuele stand is rond het Coronavirus: is de horeca toegankelijk, kun je winkels bezoeken, wat zijjn de regels in het openbaar vervoer, kun je het land inreizen zonder restricties, etc. Zie Reopen.europa.eu.

Ook handig: Nederlandwereldwijd.nl

Een mooie overzichtskaart met de kleurcodes (groen, geel, oranje of rood) in het reisadvies voor alle landen ter wereld

Tip: Gratis coronatest voor reizigers

In de maanden juli en augustus biedt de overheid bepaalde mensen die op reis gaan naar het buitenland, een gratis coronatest aan. Meer informatie vind je op Testenvoorjereis.nl.

Je vindt ons ook op Pinterest.com/kampeerkaart
Kanoërs bij Vallon Pont d'ArcKanoërs bij Vallon Pont d'Arc

Kamperen in de omgeving van Vallon Pont d'Arc in de Ardèche Plaats je tent, caravan of camper op een van de campings in de omgeving van de imposante Vallon Pont d'Arc in de Gorges de l'Ardèche, en geniet van de rivier, de mooie middeleeuwse dorpjes, de grot van Chauvet, de slingerende wegen en het heerlijke klimaat.

bekijk op de kaart

Kamperen in Nederland?

Je vindt bij ons ook een prachtig overzicht van campings in Nederland. Of kijk meteen eens bij deze twee campings van Huttopia, ook in Nederland. Op beide sites vind je uiteraard ook informatie over hun maatregelen rond het coronavirus.

Camping Huttopia De Roos

Een prachtige plek om Overijssel vandaan te ontdekken.

Camping Valkenburg - Maastricht

Een kindvriendelijke camping in het zuiden van Limburg.

Strand in de VendéeStrand in de Vendée

Campings dichtbij het strand in de Vendée De Vendée, in het westen van Frankrijk, tegen de Atlantische kust aan, staat onder meer bekend om de uitgestrekte zandstranden. Je vindt er ruim tweehonderd campings.

Kamperen in Frankrijk? Zin om in Frankrijk te kamperen en op zoek naar een leuke camping? Wij helpen je snel op weg met een vogelvlucht over de populaire vakantiegebieden van Frankrijk.

Kustlijn van Bretagne
Uitzicht over het meer van Annecy
Het meer van Annecy

Het meer van Annecy is een geweldige kampeerbestemming. Rond het meer liggen ruim dertig campings: groot (bijvoorbeeld Camping L'Idéal of Camping La Nublière), klein (en piepklein zoals Les Jardins Du Taillefer), eenvoudig (Camping L'Aloua) of met wat meer luxe (zoals Camping Les Fontaines en Camping La Ferme De La Serraz).

Camping La Vallée, Bretagne

Een rustige camping in de heuvels van noordelijk Bretagne Niet ver van de kust, verscholen tussen de heuvels van het Bretonse land en halfweg tussen Saint-Malo en Saint-Brieuc, ligt Camping La Vallée, een relatief eenvoudige maar innemende camping.

bekijk op de kaart

Camping Le Prieuré

Een prettige, eenvoudige camping bij het Parc National du Mercantour Aan de zuidoostelijke kant van het Parc National du Mercantour, vlakbij het centrale gebied van het park, ligt Camping Le Prieuré. Een eenvoudige, mooi aangelegde en sympathieke camping.

bekijk op de kaart

Een handvol fijne campings in de Vogezen Een gebied met een schitterend, groen landschap waar je heerlijk vakantie kunt vieren. En het is niet ver weg: het hart van de Vogezen ligt op maar 600 kilometer van Utrecht.

Lac de Longemer in de Vogezen Lac de Longemer in de Vogezen
3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht
Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We hebben ter plekke drie leuke plekken uitgezocht.
3 rustige, kleine campings, mét een zwembad(je)
Ook op een eenvoudige, kleine camping wil je wel eens wat afkoeling.
Camping Le Bioley in de Alpen
Moulin De Pradelle in de Drôme
Camping Domaine Des Mathevies in de Dordogne
...ok, vier dan: Camping Belle Roche in Isère

Domaine De L'Ours Helemaal onderin de zuidelijke uitloper van het departement Cantal vind je deze sympathieke camping, temidden van de eindeloze groene heuvels. Je kunt er gewoon je tent opzetten in het gras, of je huurt een van de houten lodges waarvan sommige half in de heuvel verdwijnen.

Kijk ook even hier als je benieuw bent naar meer campings in Cantal.

Camping Domaine De L'Ours Lodges, welness en camping
Campingtips voor de Drôme La Drôme

Campingtips voor de Drôme door Lisette van Tipsfrankrijk.nl De Drôme is een heel diverse vakantiebestemming door haar prachtige landschap van bergen en rivieren. De regio van de Drôme is verrassend, vooral omdat hij niet zo bekend is als de wat zuidelijkere vakantiebestemmingen. Ik (Lisette) woon in de Drôme en vertel je meer over deze regio en geef je daarnaast mijn campingtips.

bekijk op de kaart