FR
3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht
Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We hebben ter plekke drie leuke plekken uitgezocht.

Zomer 2019

De zomer is begonnen, de vakantie is voor sommigen al begonnen. De zon schijnt weer op het mooiste dat Frankrijk te bieden heeft: de Alpen, de Provence, de woeste Pyreneeën, de luxe Cote d'Azur, de uitgestrekte stranden van de westkust en de vele fraaie meren. De avonden zijn weer lang, gevuld met barbecues, de lokale wijn en het geluid van kinderen die het uiterste uit de dag halen in het zwembad van de camping.
Waar en hoe je in de zomer van 2019 ook gaat kamperen, wij wensen je een geweldige vakantie en we hopen dat wij je ook nu weer kunnen helpen bij het vinden van die ene heerlijke camping.

Een rustige camping in de heuvels van noordelijk Bretagne Niet ver van de kust, verscholen tussen de heuvels van het Bretonse land en halfweg tussen Saint-Malo en Saint-Brieuc, ligt Camping La Vallée, een relatief eenvoudige maar innemende camping.

bekijk op de kaart

3 rustige, kleine campings, mét een zwembad(je)
Ook op een eenvoudige, kleine camping wil je wel eens wat afkoeling.
Camping Le Bioley in de Alpen
Camping Moulin de Pradelle in de Drôme
Domaine des Mathevies in de Dordogne
...ok, vier dan: Camping Belle Roche in Isère

Vergeet de Cevennen niet

De Cevennen, aan de zuidoostkant van het Centraal Massief, niet ver van de Ardèche, worden makkelijk over het hoofd gezien. Je vindt er ondermeer de Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte; het natuurgebied Parc National des Cévennes; de Grotte de Trabuc; uitstekende wandelmogelijkheden in ongerept landschap; en mooie dorpjes en stadjes. Al met al meer dan voldoende om er een geslaagde vakantie door te brengen. Campings zijn er natuurlijk ook, van Camping La Croix Clémentine (groot en luxueus) tot bijvoorbeeld Camping Le Mas Cauvy (klein en kalm). Een overzicht van campings in de Cevennen vind je hier op de kaart.

Veelbekeken in Haute-Savoie...

Camping La Nublière
Camping La Nublière, Doussard

Veelbekeken in Haute-Savoie...

Camping La Pinède
Camping La Pinède, Excenevex

Huur een safaritent in Frankrijk

Door heel Frankrijk vind je tegenwoordig campings die safaritenten verhuren. En vaak is dat niet zomaar een bungalowtent, maar een grote canvastent voorzien van flink veel gemakken. Dus als je eens aan 'glamping' wilt doen, bekijk dan vooral ons overzicht van campings met safaritenten.

Rustig kamperen

Niet iedereen houdt van grote campings met tropisch zwemparadijs, glijbaan, snackbar en een disco.

meer info en campings

Zoek op de naam van de camping, omschrijving, regio en plaatsnaam:

Tips?

Onze gegevens worden dagelijks bijgewerkt en verbeterd en we zijn altijd op zoek naar meer informatie. Heb je campingtips? Mail ons!