FR
La Drôme

Campingtips voor de Drôme door Lisette van Tipsfrankrijk.nl De Drôme is een heel diverse vakantiebestemming door haar prachtige landschap van bergen en rivieren. De regio van de Drôme is verrassend, vooral omdat hij niet zo bekend is als de wat zuidelijkere vakantiebestemmingen. Ik (Lisette) woon in de Drôme en vertel je meer over deze regio en geef je daarnaast mijn campingtips.

bekijk op de kaart

Een prettige, eenvoudige camping bij het Parc National du Mercantour Aan de zuidoostelijke kant van het Parc National du Mercantour, vlakbij het centrale gebied van het park, ligt Camping Le Prieuré. Een eenvoudige, mooi aangelegde en sympathieke camping.

bekijk op de kaart

Lot Sou Toile

Huur een lodge-tent op het piepkleine Lot Sou Toile Lot Sou Toile ligt (inderdaad) in de Lot, en je kunt er prachtig kamperen in een van de drie lodge-tenten die ze verhuren. In de woorden van de (Engelse) eigenaren: "...drie safaritenten, gelegen aan de rand van een bos, op de top van een heuvel, met prachtig uitzicht over het prachtige landschap van het departement Lot. Het is een heerlijke, kalme en rustgevende plek waar mensen kunnen komen en ontspannen, wandelen of fietsen, zwemmen in het zwembad en de plaatselijke bezienswaardigheden bezoeken, waaronder onze dichtstbijzijnde steden Cahors en Gourdon.".

3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht
Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We hebben ter plekke drie leuke plekken uitgezocht.

Een rustige camping in de heuvels van noordelijk Bretagne Niet ver van de kust, verscholen tussen de heuvels van het Bretonse land en halfweg tussen Saint-Malo en Saint-Brieuc, ligt Camping La Vallée, een relatief eenvoudige maar innemende camping.

bekijk op de kaart

3 rustige, kleine campings, mét een zwembad(je)
Ook op een eenvoudige, kleine camping wil je wel eens wat afkoeling.
Camping Le Bioley in de Alpen
Camping Moulin de Pradelle in de Drôme
Domaine des Mathevies in de Dordogne
...ok, vier dan: Camping Belle Roche in Isère