FR
Kleine camping in Champignelles, Yonne:

Camping Le Petit Villars ***  (bekijk detailkaart)

Camping Le Petit Villars, Champignelles04-2020 | Le Petit Villars is een sfeervolle familiecamping met voldoende komfort. Dank zij de kalme ligging kan men hier uitstekend tot rust komen. De camping ligt in het hart van de Puisaye: de Bougognestreek, departement Yonne. >>

Adresgegevens

14 Route de Champignelles
89350 Champignelles
Yonne, Bourgogne-Franche-Comté

websitecontact

(t) +33386451040

Alle gegevens zijn onder voorbehoud. Controleer voor je vertrekt altijd eerst alle gegevens bij de camping zelf.

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen. In elke mailing staat een link waarmee je je direct kunt uitschrijven.

Reacties op deze camping

erg goed

Een zeer kleinschalige camping (max 50 plaatsen) waar wij al drie jaar achtereen in augustus vrijwel alleen hebben gestaan. Eigenlijk een plekje dat je voor jezelf wilt houden maar ik weet zeker dat deze camping Nederlanders op zoek naar rust zal interesseren. De lokatie is in een agrarisch gebied en op ca 2 km afstand van het kleine dorp Champignelles. Niet veel te doen hier: kroegje, bakker, slager, pharmacie en bank (geldautomaat!). Een supermarche net buiten het dorpje: hier kun je op de fiets makkelijk heen en alles wat nodig is, is verkrijgbaar. Pascal heeft trouwens een flinke biologische tuin; indien nodig/gewenst is bij hem ook het een en ander te verkrijgen. Er mag gebarbequed worden op het terrein.De camping is gelegen achter de boerderij en loopt iets omhoog. Geen vaste plaatsen maar dat is ook niet nodig omdat het zo rustig is. Wel een paar heggetjes en bomen (waaronder pruimen; mag je onbeperkt van eten!). Je kunt altijd wel een ruim en schaduwrijk plaatsje vinden waar je van niemand last hebt. Electra aanwezig en bovenaan is er nog een kraan (handig: hoef je niet voor elke druppel naar de washokken). Er staan ca 6 vaste caravans, waaronder een chalet-achtig ding. Meeste zijn van Fransen en in de tijd dat wij er waren bijna niet bewoond. Het sanitair is wel gedateerd maar functioneert prima (op zonne-energie!). Er is een afwashok met 4 wasbakken, er zijn ca. 4 toiletten en 4 douches. Ook doucheruimte voor moeders met baby's en zelfs rolstoelers. De liefhebberij van Pascal zijn de paarden; het is mogelijk om hierin met hem mee te werken, ze te berijden of les te nemen. Verder geen lawaai, geen hinderlijke lampen (dus veeeeel sterren 's nachts!), geen animation of andere zaken die de rust kunnen bederven. Kortom; wij hebben hier al 3 jaar achtereen een heerlijk rustige kampeervakantie gehad en ik weet zeker dat heel veel andere gasten het met ons eens zullen zijn! Voor de liefhebbers: wij komen ook hierheen voor de brocantes. Elk jaar in augustus worden de mooiste en grootste van Frankrijk in deze streek georganiseerd. Zelfs vanuit Parijs komen de inkopers hierheen.
Door: Reuser, camping bezocht in augustus 2010

Ben je al eens op deze camping geweest?

geef je mening over deze camping