Campings in Bretagne

Kamperen in Bretagne is bepaald niet moeilijk. Bijna de gehele kust is bezaaid met honderden grote en kleine campings, en in mindere mate kun je ook landinwaarts nog prima kamperen.

Je vindt er de grotere, luxe zwemparadijzen zoals bijvoorbeeld Camping Le Ranolien (4 sterren, ruim 500 plaatsen), Camping Du Haras en Camping Le Port De Plaisance. Maar ook kleinere zoals Camping Ar Roch, aan de kust van Finistère.

Bretagne

De waarschijnlijk belangrijkste attractie van Bretagne is de kust. Als schiereiland heeft het departement een erg lange kustlijn. In het noorden en westen is die vooral rotsachtig en ruig, met ingeklemde stranden. Aan de zuidkant van het gebied is de kust wat gematigder.

Langs de kust liggen ook de meeste bezienswaardigheden. Aan de noordzijde vind je bijvoorbeeld de fraaie roze granieten rotsen nabij Ploumanac'h. Vergeet ook Saint Malo niet, een imposante vestingstad waarvan de muren ongenaakbaar oprijzen. Heel Bretagne is bezaaid met prehistorische bezienswaardigheden, maar in de omgeving van Carnac aan de zuidkust staat een van de grootste groepen menhirs te wereld. Het is erg imposant om zoveel megalieten verzameld te zien. Je kunt er meer over zien in het Musée de Préhistoire de Carnac.

    overzichtskaart

    campings in dit gebied

    Dat is te veel om te tonen.
    zoom in

    Een voorproefje van de campings in dit gebied:

    Camping Le Cap De Bréhat ****Middelgrote, luxe camping in Plouezec, Côtes-d'Armor
    150 plaatsenwebsite
    Camping Le Cap De Bréhat, Plouezec