Weblog

Frankrijk is zo mooi!

...maar denk ook eens aan Slovenië

Het is makkelijk om over het hoofd te zien, maar Slovenië heeft prachtige plekken te bieden, met ongerepte natuur, fantastische uitzichten en: mooie accommodaties. Zoals Slovenia Eco Resort in het noorden van het land. Lijkt dat ver weg? Valt mee: naar Zuid-Frankrijk ben je bijna net zo lang onderweg.

check Slovenia Eco Resort

Huttopia: de kunst van het ‘into the wild’ kamperen

(advertentie) Overvolle pretparkachtige campings, tenten en huisjes die pal naast elkaar staan, geen schaduw, kampeerders zullen het ongetwijfeld ervaren hebben op campings in Europa. Wil je ’s ochtends wakker worden van het gefluit van vogels, heb je liever bomen als buren, de kleur groen als een lappendeken om je heen gedrapeerd en kampeerplekken en accommodaties die perfect harmoniëren met de natuur, dan zijn campings van de Huttopia keten zonder meer een optie.

Voor veel kampeerders is ligging aan zee, een meer of een activiteitenprogramma voor kinderen een voorwaarde voor ultiem campingplezier. Camping Noirmoutier, op het gelijknamige eiland Île de Noirmoutier in de Vendée, voldoet compleet aan dat eisenpakket. Het ligt pal aan het strand. Zoek je een camping waar kinderen volop vermaakt worden, dan kun je denken aan Village Senonches in Centre-Val de Loire of Village Sud Ardèche bij Vagnas. Wil je wakker worden met de frisse geur van bomen en bladeren, dan is camping Lanmary in de Dordogne het overwegen waard. Informatie en reserveringen via 085-0401140 of www.huttopia.com waar ook een papieren of e-brochure aangevraagd kan worden. Tevens heeft Huttopia een eigen winkel aan de Choorstraat 8 in Utrecht.

Met de auto door Frankrijk? Blaaspijpjes mee!

Een tip van onze zustersite Samoon.nl: als je dit jaar met de auto door Frankrijk gaat rijden, op weg naar die ene prachtige camping, vergeet dan niet dat je vanaf 1 juli 2012 zelf voor blaaspijpjes in de auto moet zorgen. Want die zijn vanaf die datum verplicht. Niet alleen de Fransen zelf, maar iedereen die in dat land rijdt moet bij een alcoholcontrole zelf die apparaatjes bij zich hebben. Je kunt ze krijgen bij Franse benzinestations, supermarkten en apotheken. En inmiddels zijn de blaaspijpjes in Nederland verkrijgbaar bij de ANWB.

Waarschuwingssystemen voor flitsers niet toegestaan

Ga je met met auto door Frankrijk rijden? Vergeet dan niet dat je daar geen waarschuwingssystemen voor flitsers mag gebruiken. Dus als je bijvoorbeeld een Tom Tom met die functie hebt, dan is het gebruik daarvan op de Franse wegen illegaal en er staat een hoge boete op. Meer informatie hierover vind je ondermeer op de site van Tom Tom.

Nieuw: campings die je bekeken hebt

Sinds vandaag kun je alle campings die je bij ons bekijkt, bijelkaar terugvinden op één pagina: bekeken campings. Zo vergeet je niet meer welke nou ook alweer die ene leuke camping aan de rivier was, en wordt het nog eenvoudiger om een leuke camping voor de komende vakantie te vinden!

Wintercampings in Frankrijk..

Er is geen ontkomen aan: de zomer is voorbij. Maar ook als de winter zich heeft aangediend en de sneeuw op de pistes ligt, kun je nog kamperen in Frankrijk. Enkele tientallen campings in de Alpen zijn het hele jaar door open. Bekijk hier ons overzicht van wintercampings!

Lente!

De lente is begonnen en voor je het weet dient de zomer zich aan. De zon schijnt dan weer op het mooiste dat Frankrijk te bieden heeft: de Alpen, de Provence, de woeste Pyreneeën, de luxe Cote d'Azur, de uitgestrekte stranden van de westkust en de vele fraaie meren. De avonden zijn lang, gevuld met barbecues, de lokale wijn en het geluid van kinderen die het uiterste uit de dag halen in de speeltuin van de camping.
Waar en hoe je ook gaat kamperen, wij wensen je alvast veel voorpret en we hopen dat wij je ook voor het komende seizoen kunnen helpen bij het vinden van een uitstekende camping.

Themapagina Frankrijk bij Zoover.nl

Als het gaat om reviews van accommodaties is Zoover.nl waarschijnlijk ongeëvenaard. Ook over campings vind je bij hen een enorme hoeveelheid nuttige reacties van mensen. Dus als je bij ons een paar leuke campings in Frankrijk hebt gevonden, ga dan zeker ook even langs Zoover, waar je een goed startpunt vindt op hun themapagina Frankrijk, via www.zoover.nl/campings/frankrijk. Je vindt er een schat aan informatie over het land, verschillende regio's en natuurlijk over de duizenden campings die Frankrijk rijk is.

Kampeerkaart.nl nu ook geschikt voor je tablet en smartphone

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de vernieuwde versie van Kampeerkaart.nl. We hebben op allerlei punten de site verbeterd, maar de grootste verandering is toch wel dat je Kampeerkaart.nl nu ook gewoon kunt raadplegen op je tablet of smartphone. Geen gepriegel meer met piepkleine linkjes of knopjes, maar gewoon op de bank rustig bladeren tot je de ideale camping gevonden hebt.

Nederlanders kamperen steeds luxer

Onderzoek van Roan Camping Holidays heeft uitgewezen dat Nederlanders steeds luxer willen kamperen, en dat is ook mogelijk op de Roan campings in Frankrijk. Hier kun je een luxe stacaravan huren tot wel 37m2 groot met 3 slaapkamers, een veranda met loungebank, een grote koelkast en een afwasmachine. Zo kun je heerlijk genieten van luxe in de Ardèche, Languedoc-Roussillon of aan de Cote d'Azur!

Campingketens

Tegenwoordig zijn nogal wat campings onderdeel van een keten. Vaak heeft een organisatie die zo'n keten beheert een bepaald idee over hoe de ideale camping eruit ziet. Sommigen letten vooral op luxe, anderen op een lage prijs, weer anderen zoeken het in originele manieren van overnachten. Dus als je eenmaal weet waar zo'n organisatie voor staat, en dat bevalt je, dan is het vaak handig om dat te gebruiken in je zoektocht naar een camping die bij jou past. Dus als wij weten dat een camping onderdeel is van een keten, dan maken we het je makkelijk om ook de andere campings in die keten te bekijken. We hopen dat we je daarbij nog beter op weg helpen richting jouw ideale vakantieplek!

Campers: beter niet overnachten op een kampeerplaats

ANWB en Camper Club Nederland waarschuwen eigenaren van campers om onderweg niet op een parkeerplaats in hun camper te overnachten. Er zijn berichten dat dieven de mensen met een gas in hun slaap bedwelmen om ze vervolgens in alle rust te kunnen beroven. Het is beter om onderweg even een camping op te zoeken om te overnachten.