Franse campings met Nederlandse eigenaren

03-2022  |  Frankrijk

Vind je het toch wel handig als een camping Nederlands eigenaren heeft? Hier is onze -groeiende- lijst van campings die gerund worden door Nederlanders.

Zo heb je bijvoorbeeld Camping La Tuque, in de Lot, een mooi gebied dat nogal eens over het hoofd wordt gezien, vlakbij de Dordogne. Camping La Tuque is niet zo groot (90 plaatsen), biedt je een zwembad, beschutte ligging en er zijn bijvoorbeeld safaritenten te huur.

Meer naar het oosten, in Aveyron, vind je Camping Pittoresque (65 plaatsen). De camping ligt direct aan de rivier de Lot, in de buurt van het dorpje Saint-Parthem.

In de Dordogne ligt Camping Le Clou: een familiecamping met vier sterren en ruim honderd plaatsen. Je kunt er tenten of een appartement huren, er is een zwembad en een gezellig terras.

Eveneens in de Dordogne (in het noorden ervan, een rustiger gedeelte) ligt La Rhue Camping, een kleine camping met 16 plaatsen.

Net even ten westen van Limoges, in de Périgord-Limousin, ligt de rustige Camping Des Alouettes (een kleine zestig plaatsen).

Dan heb je in de Ardèche nog Camping La Garenne. Dit is een middelgrote camping in een groene setting, voorzien van ondermeer een zwembad met peuterbad, safaritenten met privésanitair, en een bistro (Indonesische avond!). Je wordt er tegenwoordig ontvangen door Nils en Judith, maar de camping is al sinds eind jaren tachtig in het bezit van hun familie.

Camping La Garenne
Ardèche, Auvergne-Rhône-Alpes

In Corrèze, een stukje ten noordwesten van Brive-de-la-Gaillarde vind je Camping Bois Chabry. Een piepkleine camping van 6 plaatsen, temidden van heuvels, bossen en weilanden. Aan speelgelegenheid voor kinderen is gedacht en je kunt er elke ochtend verse broodjes krijgen.

Camping Bois Chabry
Corrèze, Nouvelle-Aquitaine

In Charente, wat ten noordwesten van Limoges, ligt Camping Et Gîtes En Campagne. Niet zo piepklein als de vorige, maar met 29 plaatsen nog steeds een prettig kleine camping in het groen.

Wél echt klein is Camping L'Albugue. Deze camping met maar een handvol plekken en enkele gîtes ligt in het Parc Regional des Grands Causses.

Camping L'Albugue
Aveyron, Occitanie

bekijk op de kaart Er zijn natuurlijk nog veel meer, mooie, charmante campings van Nederlandse eigenaren in Frankrijk te vinden. De hele lijst vind je hieronder en op de landkaart.

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.

zoom verder in

Geen campings in dit gebied voor Franse campings met Nederlandse eigenaren gevonden.

alle campings in dit gebied

Gevonden campings: 117

Camping Sans Parure, Buxières sous MontaigutSans Parure is een oude boerderij uit 1880, gebouwd in de stijl van de Puy de Dôme. Het is gelegen in het prachtige, glooiende landschap van de Combrailles, ver van snelwegen en pretparken of ander ma... >>
 • verhuur van huisjes
 • >>
Domaine Les Filloux, Saint-Dizier-MasbaraudDomaine Les Filloux is gesitueerd in hartje Frankrijk. Onze minicamping heeft 4 rustige en ruime staanplaatsen en 2 luxe tenten met houten afwerking (vanaf 70 euro/nacht voor 2 personen, inclusief ont... >>
 • verhuur van tenten
 • >>
Landelijk gelegen mini camping met 6 ruime plaatsen op 2 ha. begroeid grasland.
 • verhuur van huisjes, tenten
 • >>
Een gezellige naturistencamping in de mooie, zonnige Provence tussen Sisteron, Vaumeilh en Digne. Bij aankomst op Pardigue valt direct de unieke ligging op. De ruim 250 jaar oude Mas ligt helemaal vri... >>
 • zwembad
 • verhuur van caravans
 • >>
 • naturisme
Camping Du Pré Coulet, Saint PierrevilleCamping municipal 'le Pré Coulet' is de rustige gemeentecamping van Saint Pierreville, een pittoresk dorpje in het hart van het Natuurpark van de Ardèche, niet ver van de vallei van de Eyrieux. Op onz... >>
 • verhuur van caravans
 • >>
Moulin De Chevannes, Saint Didier-sur-ArrouxRustig gelegen natuurcamping gelegen aan het riviertje La Braconne waar kinderen heerlijk in kunnen poedelen. De ruime plekken waar zelfs een grote De Waard tent kan staan en dan is er nog plaats om z... >>
  Camping Ménessaire, MénessaireIn het hart van het natuurpark de Morvan, in Frankrijk, ligt in het rustige dorpje Ménessaire onze mini camping À l'ombre du Château. Vanaf de camping is er een mooi wijds uitzicht op de beboste berge... >>
   Camping Le Peyret Bas, Villefranche-du-PérigordMooie en ruime kleinschalige camping in de Dordogne / Périgord. Slechts 9 kampeerplekken liggen verspreid over het glooiend terrein met in het midden de kleine boerderij. Het zwembad (7x13) wordt scho... >>
    • zwembad
    • verhuur van huisjes, tenten
    • >>
    Le Petit Mas D'Ile, Saint Germain de ConfolensLe Petit Mas d'Ile, een mooie oude herenboerderij uit de 18e eeuw, is gelegen in de Charente (16) binnen de driehoek Poitiers-Limoges-Angoulême, op een afstand van nog geen 900 km van Utrecht. Er zijn... >>
    • zwembad, speelgelegenheid
    • verhuur van huisjes
    • >>

    Kampeerideeën

    Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

    We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

    Geef ook je mening

    Campers zijn populairder dan ooit. Gaat de camper de goede oude caravan vervangen? Wat zou jij kiezen, als prijs geen rol speelt: camper of caravan?