Een prettige, eenvoudige camping bij het Parc National du Mercantour

Aan de zuidoostelijke kant van het Parc National du Mercantour, vlakbij het centrale gebied van het park, ligt Camping Le Prieuré. Een eenvoudige, mooi aangelegde en sympathieke camping.

bekijk op de kaart Het is een eindje rijden om er te komen: vanaf Barcelonette in het noorden ben je nog ongeveer een uur onderweg met de auto - maar dan kun je onderweg meteen ook genieten van de Col de la Cayolle. Eenmaal aangekomen (even ten zuiden van het dorpje Entraunes) tref je een mooie, rustige plek aan, met de meeste kampeerplaatsen verdeeld over terrassen, onder volwassen groen en ruisende bomen. Vaak met uitzicht op het dal en de tegenoverliggende hellingen.

Je wordt er hartelijk ontvangen: de eigenaresse werkt hard maar staat je niettemin altijd vriendelijk te woord, van 's ochtends tot 's avonds.

Camping Le Prieuré, Saint-Martin-d'Entraunes, Provence-Alpes-Côte d'Azur

Er is een klein zwembad met een speeltuintje ernaast. Het zwembad is netjes aangelegd maar wel echt klein. Een paar ligstoelen erbij zouden geen kwaad kunnen. Maar het is ook eigenlijk vooral bedoeld voor een frisse duik na een wandeling in de omgeving.

Eten

Je kunt op de camping terecht voor pizza's en andere gerechten: in het hoofdgebouw is een klein restaurant gevestigd, met daarachter een terras waar je kunt eten-met-uitzicht.

Tent huren

Met je eigen tent of caravan kun je terecht op een van de goed aangelegde terrassen, maar er zijn ook enkele safaritenten te huur, waarvan enkele met een uitgesproken mooie ligging.

Pootje baden tussen de rotsen

Als je een keer zin hebt in een korte wandeling kun je vanaf de bovenste grens van de camping naar de rivier lopen. Twintig minuten lopen over een klein bospaadje (wandelschoenen aan, geen slippers) brengen je naar een mooie kloof waar je op de rotsen aan het water kunt zitten en waar je kunt zwemmen in de door het water uitgesleten holtes.

Parc National du Mercantour

Vanaf deze plek is Parc National du Mercantour prima te bereiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de mooie Col de la Cayolle, met de auto of de fiets. Vanaf de col loopt een prachtige wandeling, met een goede kans om marmotten te zien.

Kloof in de buurt van Camping Le Prieuré, Saint-Martin-d'Entraunes, Provence-Alpes-Côte d'Azur

Parc National du Mercantour Parc National du Mercantour

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom in

Gevonden campings: 1

Camping Le Prieuré, Saint-Martin-d'EntraunesRustige, kleine camping in de Alpen. Voorzien van zwembad, bar-restaurant, tennisbaan en modern sanitair.
  • zwembad
  • verhuur van huisjes
  • restaurant, bar

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?