Wintercampings in Frankrijk

Zin om in je camper richting de sneeuw te gaan, of te genieten van de sfeer in een chalet op een ondergesneeuwde camping?

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook als de zomer voorbij is en de sneeuw op de hellingen ligt, kun je in de Franse Alpen op veel plekken prachtig kamperen.

Je hebt zelfs keuze uit enkele tientallen campings, groot of klein, luxueus of eenvoudig. Zo vind je niet ver van La Clusaz bijvoorbeeld Camping Le Plan Du Fernuy, een viersterrencamping voorzien van een ruimte om je skikleding te laten drogen, een overdekt zwembad (met kinderbadje) en een directe aansluiting op de skibus.

bekijk op de kaart Heb je liever iets eenvoudigers, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Camping Les Prés De L'Arly in Praz sur Arly (nabij Megeve, al van oudsher een traditionele Franse wintersportplaats). Of kijk eens bij Camping La Cascade, vlakbij Les Deux Alpes, een van grote skigebieden van Frankrijk. Aan de voet van de beroemde Alpe d'Huez vind je Camping A La Rencontre Du Soleil en wat meer noordoostelijk, niet ver van Bourg-Saint-Maurice, liggen Camping La Foret en Camping Le Reclus, beiden niet al te grote campings.

Ook mooi is Camping Les Lanchettes, niet ver van de skigebieden rond La Plagne, Les Arcs en Pesey-Vallandry.

Zin om de sneeuw op te zoeken? Bekijk onze verzameling van tientallen wintercampings (caravaneige) in de Franse Alpen.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?