Twee keer rustig kamperen in de Drôme

Een stukje ten oosten van de Route du Soleil, ter hoogte van Valence, ligt het mooie gebied de Drôme. Het is een uitstekende bestemming voor fietsers, wandelaars en zonliefhebbers.

Het klimaat is er heerlijk en tijdens mijn verblijf volgde de ene zonnige dag de andere op. Het gebied lijkt soms te zijn gemaakt om er in de zon te fietsen of te autorijden met je dak open. En omdat je er al een beetje in de buurt van de Alpen komt is dat te merken aan het vaak prachtig woeste landschap dat je regelmatig trakteert op fantastische vergezichten.

Een groene vallei in de Drôme

Je vindt er mooie middeleeuwse dorpjes en mooi slingerende binnenwegen. En natuurlijk is er de rivier de Drôme zelf, die fraai door de heuvels meandert en je bijna uitnodigt om te komen kanoën of op zijn minst plaats te nemen op de rotsen langs de oever.

Lees ook: campingtips voor de Drôme, door Lisette van Tipsfrankrijk.nl Vroeg in de zomer ben ik kriskras door dit prachtige gebied gereden, langs een flink aantal campings. Het aanbod is over het algemeen prima. Je hebt bijvoorbeeld ruim keus uit campings vlakbij de rivier. Twee rustige campings (niet aan de rivier, overigens) heb ik eruit gepikt die me opvielen: Moulin De Pradelle in de heuvels ten zuiden van de rivier en het charmante Le Moulin Du Rivet in het noorden.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom
Moulin De Pradelle *
plaatsen: 18

Na een prachtige rit van Espenel aan de rivier, door de heuvels ten zuiden ervan, kom je na pakweg dertig minuten aan bij Moulin de Pradelle. Dit is een camping middenin de natuur waar je rust kunt vinden, ver van de toeristische drukte. Het is er eenvoudig (De Pradelle heeft opzettelijk geen Wi-Fi), maar je hebt wel de beschikking over een zwembad en een klein restaurantje. Omdat het een biologisch bedrijf is worden veel ingrediënten voor het eten in de omliggende regio gekocht of uit de eigen moestuin gehaald. En elke ochtend wordt hier vers, eigen brood gebakken. De camping is prettig nonchalant opgezet, voelt ruim aan en wordt veel bezocht door fietsers en wandelaars. Wat mij betreft een aanrader.

Moulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, PradelleMoulin De Pradelle, Pradelle
Le Moulin Du Rivet
plaatsen: 15

Een klein halfuurtje rijden ten noorden van Die, in de buurt van Saint-Julien-en-Quint, ligt deze eenvoudige, kleine camping verscholen in het groen. In het hoogseizoen is er in de ochtend een broodservice, echte boodschappen zul je moeten doen in Die. Dat mag eigenlijk geen probleem zijn: het is eventjes rijden, maar de route ernaartoe is schitterend. Direct langs de camping loopt het kleine riviertje La Sûre, waarin kinderen uitstekend kunnen spelen. De innemende eigenaresse (van Belgische afkomst; ze spreekt Nederlands) wandelt zelf veel en stuurt je met plezier in de richting van de mooiste routes in de omgeving.

Le Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-QuintLe Moulin Du Rivet, Saint-Julien-en-Quint
Gehucht in de Drôme

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?