FR

Twee keer rustig kamperen in de Drôme

kaart
Frankrijk
campings (2)

Een stukje ten oosten van de Route du Soleil, ter hoogte van Valence, ligt het mooie gebied de Drôme. Het is een uitstekende bestemming voor fietsers, wandelaars en zonliefhebbers.

Het klimaat is er heerlijk; tijdens mijn verblijf volgde de ene zonnige dag de andere op. Het gebied lijkt soms te zijn gemaakt om er in de zon te fietsen of te autorijden met je dak open. En omdat je er al een beetje in de buurt van de Alpen komt is dat te merken aan het vaak prachtig woeste landschap dat je regelmatig trakteert op fantastische vergezichten.

Je vindt er mooie middeleeuwse dorpjes en mooi slingerende binnenwegen. En natuurlijk is er de rivier de Drôme zelf, die fraai door de heuvels meandert en je bijna uitnodigt om te komen kanoën of op zijn minst plaats te nemen op de rotsen langs de oever.

Uitzicht over een groene vallei in de Drôme Uitzicht over een groene vallei in de Drôme

Vroeg in de zomer ben ik kriskras door het gebied gereden en heb twee rustige campings die me opvielen eruit gepikt: Moulin de Pradelles in de heuvels ten zuiden van de rivier; en het charmante Le Moulin du Rivet in het noorden.

Moulin de Pradelle *
plaatsen: 18
Drôme
+33475216996
Na een prachtige rit van Espenel aan de rivier, door de heuvels ten zuiden ervan, kom je na pakweg dertig minuten aan bij Moulin de Pradelle. Dit is een camping middenin de natuur waar je rust kunt vinden, ver van de toeristische drukte. Het is er eenvoudig (De Pradelle heeft opzettelijk geen Wi-Fi), maar je hebt wel de beschikking over een zwembad en een klein restaurantje. Omdat het een biologisch bedrijf is worden veel ingrediënten voor het eten in de omliggende regio gekocht of uit de eigen moestuin gehaald. En elke ochtend wordt hier vers, eigen brood gebakken. De camping is prettig nonchalant opgezet, voelt ruim aan en wordt veel bezocht door fietsers en wandelaars. Wat mij betreft een aanrader.
Le Moulin du Rivet
plaatsen: 15
Een klein halfuurtje rijden ten noorden van Die, in de buurt van Saint-Julien-en-Quint, ligt deze eenvoudige, kleine camping verscholen in het groen. In het hoogseizoen is er in de ochtend een broodservice, echte boodschappen zul je moeten doen in Die. Dat mag eigenlijk geen probleem zijn: het is eventjes rijden, maar de route ernaartoe is schitterend. Direct langs de camping loopt het kleine riviertje La Sûre, waarin kinderen uitstekend kunnen spelen. De innemende eigenaresse (van Belgische afkomst; ze spreekt Nederlands) wandelt zelf veel en stuurt je met plezier in de richting van de mooiste routes in de omgeving.

Gevonden campings: 2

Le Moulin du Rivet
15 plaatsen
check beschikbaarheidverhuur van tenten
eigen toegang tot natuurwater
Auvergne-Rhône-AlpesDrômeSaint-Julien-en-Quint
Le Moulin du Rivet werd geopend in april 1999. Sindsdien verwelkomen we jullie met veel plezier in de rustige Quintvallei en het zuidelijke deel van het Regionale Natuurpark van de Vercors. Onze voorm... >>
On 3 hectares in edge of a river, come enjoy our small campsite with a swimming pool, our cottage, our guesthouses and our frame tents for rent, and to visit the naturally preserved site of the Valley... >>
Camping Douarnenez
Heuvelachtige en beboste camping in de Finistère Sudin Bretagne, op 500 meter van het strand Sables Blancs. Op het terrein liggen 150 staanplaatsen verspreid o (...) meer info