Rustige, kleine campings in Frankrijk

Geen zin in een groot zwemparadijs? Liever geen karaoke, snackbar, restaurant, kinderdisco of minigolf? Zoek de kalmte op van een van de vele kleine, rustige campings die Frankrijk heeft te bieden.

Niet iedereen houdt van grote campings met zwembad, glijbaan, snackbar en een disco. Geen probleem, er zijn meer dan genoeg campings in Frankrijk die andere dingen te bieden hebben: je kunt je tent opzetten middenin een appelboomgaard de rust en de geuren van een boerderij in de vroege ochtend ervaren je hebt verse melk van eigen koeien, en hier en daar kun je een fraaie safaritent of zelfs een volledig uitgeruste boomhut huren.

Rustig kamperen in FrankrijkRustig kamperen in Frankrijk

bekijk op de kaart Soms kun je aanschuiven bij de eigenaren aan tafel om de lokale specialiteiten te proeven. De kinderen hebben dan wel geen tropisch zwemparadijs maar ze bouwen dammen in het riviertje langs de camping, mogen helpen de dieren te voeren of roosteren marshmellows boven het kampvuur. 's Avonds ga je naar bed bij het geluid van krekels en onder een hemel met meer sterren dan je in Nederland ooit zult zien.

Een paar voorbeelden

La Ferme Carrique

Kijk eens bij La Ferme Carrique, niet ver van de Pyreneeën, nabij Alos Sibas Abense. Klein, rustig en eenvoudig, in de weilanden met uitzicht op de omliggende heuvels. Je kunt hier overigens ook terecht als je een lodgetent wilt huren.

La Ferme Carrique
La Ferme Carrique
Roz Ar Mor

Camping Roz Ar Mor

Denk bijvoorbeeld aan Camping Roz Ar Mor in Bretagne. Een mooi aangelegd en goed onderhouden plekje met uitzicht over de Baie de Lannion. Overigens kun je ook bij de buren uitstekend terecht: Camping Le Kerdual ligt vlakbij en nog iets dichter bij de zee. Meer kleine campings in Bretagne vind je hier.

Camping Le Moulin Du Luech

Een ander mooi plekje, in de Cevennen, is Camping Le Moulin Du Luech. Eenvoudig, maar mét toegang tot de rivier. Als het je bij kamperen erom gaat het gras tussen je tenen te voelen, moet je misschien hier eens een kijkje nemen.

Moulin du Lech
Valsaintes Le Chateau

Camping Valsaintes Le Chateau

Elders in in Zuid-Frankrijk ligt Camping Valsaintes Le Chateau, met 20 plaatsen, wat chalets en eigenlijk niet veel meer. Het is er erg eenvoudig en het sanitair kan een opknapbeurt gebruiken. Maar de plek is prachtig: diep verscholen in het groen, met een klein stroompje langs de camping.

Camping Belvédère De L'Obiou

Noordelijker, onder Grenoble in Isère, ligt Camping Belvédère De L'Obiou. Deze viersterrencamping is meer traditioneel ingericht, met tussen hagen strak aangelegde plekken en het gemak van een restaurant. Bijvoorbeeld geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Camping Belvédère De L'Obiou
Camping Les Trexons

Camping Les Trexons

Dichter bij huis, in de Vogezen, is Camping Les Trexons de moeite van het proberen waard. Het is een ruim aangelegde camping in handen van een Nederlands echtpaar. Het is er groen, de kinderen kunnen er goed spelen en het is een prima plek om de Vogezen vandaan te ontdekken.

Bij de Gorges du Tarn, waar de rivier de Tarn de Jonte ontmoet, vind je Camping Les Peupliers. Een rustig, klein plekje (zo'n dertig plaatsen) waar eenvoud overheerst. Een speeltuin zul je er niet vinden, maar wel een gemoedelijke snackbar waar je kunt aanschuiven voor vis of een hamburger.

Op de grens van de Lot en de Dordogne ligt Camping De Salviac (Nederlandse eigenaren), met een kleine veertig plekken inclusief enkele huurtenten.

In de Morvan (Bourgondië) ligt Camping La Foret Du Morvan: een gezinscamping met 25 plaatsen, een zwemmeer, en tenten die je kunt huren.

In Cantal vind je Camping Pont Du Rouffet: Nederlandse eigenaren ontvangen je daar op een camping van ongeveer dertig plaatsen. Pont Du Rouffet ligt direct aan het stuwmeer Lac d'Enchanet (en je kunt er kano's huren).

bekijk op de kaart Dit zijn maar een paar voorbeelden; er is nog zo veel meer te vinden in Frankrijk. Bekijk onze lijst hieronder of de kaart voor nog veel meer campings.

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?