Campings in en rond Parc national de la Vanoise

Parc national de la Vanoise in Savoie is een van de drie nationale parken die de Franse Alpen rijk zijn.

bekijk op de kaart Helemaal in het oosten van Frankrijk, in de hoge bergen tegen de Italiaanse grens aan, ligt het Parc national de la Vanoise. Het is er prachtig wandelen (ruim 400 kilometer gemarkeerde wandelpaden). Je vindt er gletschers en een groot aantal bergpieken van boven de drieduizend meter.

Het park is rijk aan wilde dieren en het is helemaal niet ondenkbaar dat je tijdens een wandeling steenarenden of steenbokken ziet. Er is een grote kans dat je marmotten ziet, als je stil bent en goed om je heen kijkt.

Parc national de la VanoiseParc national de la Vanoise

Verspreid over het gebied vind je ruim twintig campings, pakweg tussen Bourg-Saint-Maurice in het noorden en Fourneaux en Modane in het zuiden. Het centrale gedeelte is het meest beschermd: daar zul je geen campings vinden. Maar meerdere campings liggen vlak langs de rand ervan: aan de noordwestkant ligt bijvoorbeeld Camping Les Lanchettes. Meer naar het zuiden vind je Camping Alpes Lodges. Aan de zuidoostelijke grens ligt een heel rijtje, zo ongeveer tussen Bessans en Le Verney.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?