Kleine campings in de Franse Alpen

Het is een heerlijke, rustgevende combinatie: de unieke sfeer van de bergen en het karakter van een kleine, eenvoudige camping.

De sfeer van frisse, bijna koude ochtenden als je je tent uit kruipt, verlangend naar koffie. Van de zon die 's avonds al vroeg achter een berg verdwijnt. Van een paar laaghangende wolken langs de berghellingen en het geluid van koebellen in de verte. Van wandelschoenen, rugzakken, kabelbaantjes en misschien het vooruitzicht van een meerdaagse wandeltocht naar een berghut. Als je daarbij net zoveel zin in vakantie krijgt als wij, blader dan eens rustig door ons overzicht van eenvoudige, kleine campings in de Franse Alpen.

Keuze genoeg: je vindt hier tientallen kleine campings, allemaal met 50 of minder kampeerplekken, in en nabij de Franse Alpen. Zo heb je bijvoorbeeld Camping Du Col, pal in het Arvan-Villard Massif, met prachtig uitzicht op de omringende bergtoppen.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

bekijk op de kaart Als noordgrens hebben we genomen het meer van Geneve. Je zou kunnen zeggen dat dat niet direct in de Alpen is, maar vanwege de mooie omgeving en de bereikbaarheid van het gedeelte van de Alpen er direct ten zuiden van, willen we je die campings niet onthouden. De meest zuidelijke van de campings in dit overzicht liggen in het Parc National du Mercantour.

Camping Marie-France in Aigueblanche, Savoie

Camping Le Prieuré in Saint-Martin-d'Entraunes

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?