Klein, rustig en mét een zwembad(je)

Frankrijk

Zoek je rust, niet al teveel mensen om je heen, het geluid van krekels en de geur van gemaaid gras op een kleine camping? Maar liefst wél met een zwembad waar jij in kunt afkoelen en de kinderen kunnen spelen? Hier vind je drie kleine, rustige campings mét een zwembad(je) - in de Alpen, de Dordogne en de Drôme.

Camping Le Bioley
In La Cote-d'Aime in Savoie

DIt is zo'n camping waar de eenvoud overheerst en vooral het gras en de krekels de sfeer bepalen. Oh, en waar je een prachtig uitzicht hebt op het dal en de omliggende bergen. Le Bioley ligt vrij hoog tegen de helling, niet ver van Bourg-Saint-Maurice in de Franse Alpen. Je wordt er door de eigenaresse vriendelijk ontvangen. Er is een klein speeltuintje, je kunt pizza's bestellen bij een soort barretje naast het zwembad en met een beetje geluk mag je een vuurtje stoken op je plek. Dat is (samen met netjes onderhouden sanitair) alle luxe die je er kunt verwachten. Maar meer heb je op deze heerlijke plek niet nodig.

Camping Moulin de Pradelle
In Pradelle, Drôme

Deze camping in de Drôme ligt een flink stuk verwijderd van de drukte van al het toerisme, diep weggestopt in de natuur. Je komt er na een rit van ongeveer een half uur zuidwaarts vanaf Espenel. Camping Moulin de Pradelle ligt er idyllisch bij, omgeven door veel groen. De camping wordt biologisch gerund, biedt zelfgebakken brood, heeft een restaurantje, nadrukkelijk géén wifi, en een bescheiden zwembad.

Domaine des Mathevies
In Sainte Nathalène, Dordogne

Niet ver van een van de bekendste plaatsen van de Dordogne, Sarlat-la-Canéda, ligt op een rustige plek Domaine des Mathevies. De camping is mooi aangelegd rond een oud boerengebouw dat in de voor deze streek karakteristieke goudgele baksteen is opgetrokken, waarin je een barretje vind. Buiten ligt een heerlijk terras onder grote bomen. En natuurlijk is er het zwembad, compleet met pierenbadje voor de allerkleinsten. Al met al een prachtige plek om een tijdje te kamperen.

Kijk ook eens naar:

Zet je tent op in een gebied met een prachtig landschap en een heerlijk klimaat.
Het hoort misschien wel een beetje bij elkaar: de sfeer van de bergen en een kleine, eenvoudige camping.
De Dordogne staat bol van de mooie campings. Wij besloten een kijkje te gaan nemen.
Kriskras rijdend door de Franse Alpen zochten wij onze favoriete campings uit.
In de Drôme zijn een paar heerlijke, rustige campings vinden.