Kamperen in en rond de Vercors

Het Parc naturel régional du Vercors, op de grens tussen Isère en Drôme, biedt een schitterend decor van diepe kloven, imposante hoge rotswanden, en bossen naast zonovergoten groene hellingen.

Alleen al gewoon rondrijden met de auto (of de fiets, als je over de juiste benen beschikt) is de moeite waard. Je hebt er bijvoorbeeld de Combe Laval, een prachtige autoweg hoog langs steile rotswanden ten oosten van Saint Jean-en-Royans. Of een andere mooie route: de Col de Rousset (de D518), die vanaf Die (niet in de Vercors, maar ook leuk om te bezoeken) zich noordwaarts het gebied in slingert.

En dan is er - wat noordelijker - bijvoorbeeld nog de Gorges de la Bourne, vanaf het plaatsje Pont-en-Royans. Als die naam je bekend voorkomt: waarschijnlijk heb je ooit wel een foto gezien van de huizen daar, tegen een rotswand geplakt, balancerend boven de rivier.

Geniet alvast een beetje van de mooie beelden op Vercors Drôme Tourisme.

Zoek je een camping in deze omgeving, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Camping Le Gouffre De La Croix in het centrum van het gebied. Of bij Camping Le Vercors, meer aan de noordkant, met 3 sterren, voorzien van een zwembad en redelijk klein.

Maar er zijn er natuurlijk meer: de hele lijst vind je hieronder en op de kaart.

Autoweg in de bergen van de VercorsAutoweg in de bergen van de Vercors
overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Handige links:

Parc du Vercors

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?