Kamperen in Aveyron

Het departement Aveyron in het zuiden van Frankrijk, ten noordwesten van Montpellier, is genoemd naar de rivier de Aveyron die er doorheen stroomt. Je vindt in dit gebied ondermeer de Gorges de l'Aveyron, het Lac de Pareloup en Lac de Pont-de-Salars, en Millau (dat je vast kent van het imposante viaduct over de rivier de Tarn).

bekijk op de kaart Tussen de plaatsen Rodez en Saint-Antonin-Noble-Val vind je de Gorges de l'Aveyron, de mooi slingerende loop van de rivier tussen de vaak dichtbeboste heuvels door. De rivier passeert mooie plaatsen als Belcastel en Villefranche-de-Rouergue. Najac is een fraai oud dorp. De rivier de Aveyron loopt er in een lus omheen en biedt uitzicht op het middeleeuwse Château de Najac, hoog boven het plaatsje.

De rivier de Aveyron

Campings in de buurt van de rivier de Aveyron zijn er wel, maar niet in overvloed. Bij Belcastel vind je twee kleine campings: Camping La Peyrade en Camping Fans (Nederlandse eigenaren). Bij Villefranche-de-Rouergue ligt Camping Du Rouergue en in de buurt van Najac ligt Camping Le Paisserou.

Severac-Le-Chateau in AveyronSeverac-Le-Chateau in Aveyron
overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

De Viaur

Aan een zijrivier van de Aveyron, de Viaur, liggen ook nog een paar campings. Daar vind je bijvoorbeeld - niet ver van elkaar - Pont De La Planque (heel klein), Camping La Prade (wat groter) en Camping Le Gourpassou.

De meren

Een populaire bestemming binnen Aveyron is het Lac de Pareloup, waar een flink aantal campings omheen ligt.

Millau

Millau ligt aan de Tarn, die uit noordoostelijke richting het stadje stroomt. Rond Millau en langs dat stuk rivier ligt een fors aantal campings. Zo zijn daar bijvoorbeeld Camping La Muse, Camping Saint-Pal en Camping Les Bords Du Tarn - alledrie direct aan de rivier gelegen. Of kijk eens bij Camping De Peyrelade.

De rivier de Tarn loopt van oost naar west door Aveyron, maar het gedeelte ervan waar de spectaculaire Gorges du Tarn zijn, ligt vooral in Lozère ten oosten van Aveyron.

De rivier de Lot

Ook van de rivier de Lot loopt een groot deel (ruim honderd kilometer) door Aveyron. Vrij ver in het noorden van het gebied slingert hij zich een weg door het landschap. De Vallee du Lot doet wel wat denken een de Dordogne, met het uitbundige groen, de eindeloos kronkelende rivier en oude dorpjes. Drie van de 'Plus Beaux Villages de France' liggen hier aan het water: Sainte-Eulalie-d’Olt, Saint-Côme-d’Olt en Estaing.

Alle campings in de buurt van deze rivier, in Aveyron, Lot én Lot-et-Garonne) vind je hier. Langs de Lot liggen in Aveyron ruim dertig campings, dus je hebt een ruime keuze. Direct aan de oever heb je - van oost naar west - bijvoorbeeld Camping Belle Rive (70 plaatsen, 2 sterren) Camping Du Val De Saures (ruim honderd plekken, 3 sterren) bij het plaatsje Entraygues sur Truyère, dat mooi tussen twee rivieren in ligt Camping Le Coursavy (50 plekken, 2 sterren) Camping De La Plage (circa 100 plekken, 4 sterren) en Camping Les Vignes (60 plekken, 3 sterren).

Campings:

Handige links:

Tourisme Aveyron

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?