Franse campings met Nederlandse eigenaren

Vind je het toch wel handig als een camping Nederlands eigenaren heeft? Hier is onze -groeiende- lijst van campings die gerund worden door Nederlanders.

Zo heb je bijvoorbeeld Camping La Tuque, in de Lot, een mooi gebied dat nogal eens over het hoofd wordt gezien, vlakbij de Dordogne. Camping La Tuque is niet zo groot (90 plaatsen), biedt je een zwembad, beschutte ligging en er zijn bijvoorbeeld safaritenten te huur. Ook in de Lot ligt Camping De Salviac, een kleinere camping van zo'n veertig plaatsen (met zwembad, tennisbaan en restaurant).

Meer naar het oosten, in Aveyron, vind je Camping Pittoresque (65 plaatsen). De camping ligt direct aan de rivier de Lot, in de buurt van het dorpje Saint-Parthem.

In de Dordogne ligt Camping Le Clou: een familiecamping met vier sterren en ruim honderd plaatsen. Je kunt er tenten of een appartement huren, er is een zwembad en een gezellig terras.

Eveneens in de Dordogne (in het noorden ervan, een rustiger gedeelte) ligt La Rhue Camping, een kleine camping met 16 plaatsen.

Net even ten westen van Limoges, in de Périgord-Limousin, ligt de rustige Camping Des Alouettes (een kleine zestig plaatsen).

Dan heb je in de Ardèche nog Camping La Garenne. Dit is een middelgrote camping in een groene setting, voorzien van ondermeer een zwembad met peuterbad, safaritenten met privésanitair, en een bistro (Indonesische avond!). Je wordt er tegenwoordig ontvangen door Nils en Judith, maar de camping is al sinds eind jaren tachtig in het bezit van hun familie.

Kijk ook even bij Camping Les Sucheres, een kleine camping aan de rand van de Auvergne, met zwembad.

In Corrèze, een stukje ten noordwesten van Brive-de-la-Gaillarde vind je Camping Bois Chabry. Een piepkleine camping van 6 plaatsen, temidden van heuvels, bossen en weilanden. Aan speelgelegenheid voor kinderen is gedacht en je kunt er elke ochtend verse broodjes krijgen.

In Charente, wat ten noordwesten van Limoges, ligt Camping Et Gîtes En Campagne. Niet zo piepklein als de vorige, maar met 29 plaatsen nog steeds een prettig kleine camping in het groen.

Wél echt klein is Camping L'Albugue. Deze camping met maar een handvol plekken en enkele gîtes ligt in het Parc Regional des Grands Causses.

bekijk op de kaart Er zijn natuurlijk nog veel meer, mooie, charmante campings van Nederlandse eigenaren in Frankrijk te vinden. De hele lijst vind je hieronder en op de landkaart.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?