Een handvol fijne campings in de Vogezen

Een gebied met een schitterend, groen landschap waar je heerlijk vakantie kunt vieren. En het is niet ver weg: het hart van de Vogezen ligt op maar 600 kilometer van Utrecht.

Verspreid over het gebied ligt een handvol campings waar het goed verblijven is: mooi aangelegd, met veel groen, goed onderhouden en met een innemend karakter.

Landschap in de Vogezen Vogezen

Domaine des Messires

Camping Domaine des Messires ligt prachtig in het groen, langs de oever van een meertje, een stukje ten oosten van de Hoge Vogezen. Sterk punt van Messires: veel plekken liggen ook echt aan of dichtbij het water - en dat is weleens anders.

bekijk op de kaart Voor jonge gezinnen is het een mooie plek: het meer is ideaal om bij en in te spelen (al is natuurlijk niet elke plek langs de oever geschikt voor kleine kinderen) en er ligt een handvol goede kano's die je zomaar mag lenen. Mocht je zin hebben in een wandeling: je kunt rond het hele meer lopen langs het strandje, de kano's en door het bos. Met wat geluk zie je onderweg misschien een van de flinke karpers of een bever. De andere vissen en visjes zul je zeker langs de oever zien scharrelen.

Camping des Messires, Vogezen, Frankrijk Domaine des Messires

Als iets deze camping typeert is het de rust: er is maar weinig geluid, nauwelijks verkeer, mensen dobberen (uren, soms) wat rond op het meer, af en toe neem iemand een duik of ratelt het wildrooster in de verte, als iemand aankomt of vertrekt. Dat is eigenlijk de camping in een notendop.

De Messires is al meerdere jaren het eigendom van een uiterst vriendelijk Nederlands echtpaar dat er een prachtige (en schone!) plek van heeft gemaakt.

Camping des Messires, Vogezen, Frankrijk
Camping des Messires, Vogezen, Frankrijk
Camping des Messires, Vogezen, Frankrijk

Camping Les Trexons

Camping Les Trexons wordt geleid door een Nederlands echtpaar (ook de gasten zijn vooral Nederlanders). Je vindt deze camping even ten zuiden van het plaatsje Gerbepal, zo'n tien minuten rijden van Gérardmer.

Het is een uitgesproken ontspannen plek, goed geschikt voor jonge gezinnen. Je wordt er ontvangen met alle vriendelijke gastvrijheid die je maar kunt wensen.

bekijk op de kaartHet is een behoorlijk groot en gevarieerd terrein, met wat hoogteverschillen en duidelijk verschillende delen: zonnig of juist beschut. Er zijn mooie ruime plekken, met vrij zicht of verstopt tussen hagen. Hier en daar staan canvas huurtenten (van Greencamp), die niet pal naast elkaar op een rijtje gezet zijn maar elk een mooi eigen plekje hebben.

Camping Les Trexons, Vogezen, Frankrijk
Camping Les Trexons, Vogezen, Frankrijk
Camping Les Trexons, Vogezen, Frankrijk
Camping Les Trexons, Vogezen, Frankrijk Camping Les Trexons

Verspreid over de camping liggen een paar kruidentuintjes waaruit je mag plukken. Er is een jeu de boules-baan, verschillende plekken waar de kinderen kunnen spelen, en helemaal achteraan ligt een vijver met ernaast een bos waar ook prachtig gespeeld kan worden. Er is daar een geheim pad! - meer kan ik niet zeggen.

Oh ja, niet onbelangrijk: het is er brandschoon.

Village Huttopia Forêt Des Vosges

Wat groter dan Les Trexons is Village Huttopia Forêt Des Vosges (voorheen Camping Gademont Plage) (100 plaatsen) en de persoonlijke charme is er dan ook minder zichtbaar. Maar de ligging en inrichting van het terrein maken dat ruimschoots goed: de camping ligt in een bosrijke omgeving, is zelf ook bosachtig met grote open plekken en het terrein is mooi glooiend.

Er zijn terrassen, maar lang niet álle plekken zijn vlak gemaakt, iets om even rekening mee te houden.

bekijk op de kaart Er is een hoog en een laag deel: het hoge deel is bosachtiger en er staan wat mooie houten chalets. Op sommige plekken heb je schaduw, andere niet - het is handig om wat eigen beschutting mee te nemen.

Het lage deel - dat mijn voorkeur zou hebben - is opener, meer parkachtig. Het loopt sierlijk naar beneden af, tot aan een klein beekje en een forse vijver.

In de vijver kun je zwemmen, vissen, ronddobberen op je luchtbed of een van de kano's van de camping, of bij het water spelen.

 Village Huttopia Forêt Des Vosges
 Village Huttopia Forêt Des Vosges, Vogezen, Frankrijk Village Huttopia Forêt Des Vosges

Camping Au Mica

Bijna was ik eraan voorbij gereden, maar toen ik toch even een kijkje nam bleek het een uitstekende plek om te verblijven. De eigenaar is een aardige, toeschietelijke man die je met plezier in het Duits of Engels te woord staat.

Camping Au Mica Vogezen, Frankrijk Camping Au Mica

bekijk op de kaart De aankleding is innemend. Er is een kruidentuin waar je zelf mag plukken. Er is een piepklein - aangelegd - strandje aan de beek. Als je er met twee gezinnen zit is het vol maar dat neemt niet weg dat het een heerlijk plekje is. Kleine kinderen kunnen hier prachtig spelen.

Camping Au Mica, Vogezen, Frankrijk
Camping Au Mica, Vogezen, Frankrijk
Camping Au Mica, Vogezen, Frankrijk

Er is een klein barretje met terras, de plekken zijn ruim en groen, de sfeer is ontspannen, er is een zwembad én je hebt de meren en bergen van de Hoge Vogezen binnen handbereik. Veel meer heb je toch niet nodig?

Aire Naturelle Im Berg

Als je échte eenvoud zoekt, kijk dan eens bij het piepkleine Aire Naturelle Im Berg (Nederlandse eigenaren). Het is een autovrije camping (als je er staat snap je waarom) van niet meer dan twaalf plekken.

Camping Aire Naturelle Im Berg, Vogezen, Frankrijk Aire Naturelle Im Berg

bekijk op de kaart Het is trouwens ook camper en caravan-vrij: je kunt er echt alleen met een tent terecht, liefst niet te groot. Het sanitair is uitgesproken basaal. Als je nu nog niet bent afgehaakt moet je ook even weten dat het bospad erheen niet erg vriendelijk is voor je auto. Maar met wat geduld en gehobbel in de eerste versnelling kom je aan op een prachtig plekje verscholen in het groen.

Camping Aire Naturelle Im Berg, Vogezen, Frankrijk
Camping Aire Naturelle Im Berg, Vogezenm Frankrijk

De plekjes zijn verdeeld over enkele kleine terrassen. Er staat een mooi huisje dat je kunt huren. Het hout ligt opgetast, klaar voor de winter. Je hebt uitzicht op de beboste hellingen in de verte. Er scharrelen een paar katten en paarden rond en dat is het eigenlijk wel.

Zoek een van de grassige plekken uit en je bent klaar voor een paar dagen diepe rust.

Deze campings op de kaart

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom in
Lac de Longemer in de Vogezen Lac de Longemer in de Vogezen

Gevonden campings: 5

Aire Naturelle Im Berg, SondernachDe autovrije camping heeft 12 ruime plaatsen waar u uw tent(en) kunt opzetten. U heeft daarbij de keuze uit zowel zon- als schaduwplaatsen. Het terrein is niet geschikt voor campers of caravans! De ba... >>
 • verhuur van huisjes
Camping Au Mica, CorcieuxCharmante kleine rustige familiecamping op 10 minuten van Gérardmer met verwarmd zwembad-kinderbad, beveiligde beek, vijver, miniclub in juli/augustus, Snack/Bar/ijs. Boomhut, chalet, stacaravan, natu... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans, tenten
 • snacks, bar
 • animatie kinderen
Camping Domaine Des Messires, HerpelmontDe camping ligt middenin de natuur en het kampeerterrein grenst direct aan een prachtig meer. Het hele terrein van 12 hectare is omheind, wel zo'n veilig idee. De camping heeft 130 kampeerplaatsen, wa... >>
 • speelgelegenheid
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van caravans
 • kanoverhuur
 • Nederlandse eigenaren
Camping Les Trexons, GerbepalDe camping is een rustige familiecamping; 45 plaatsen (100-200 m2) voor tent, caravan en kleine camper,gelegen in het mooie groen van de Hoge Vogezen. Deze kindervriendelijke camping, 3 ha groot, bezi... >>
 • speelgelegenheid
 • verhuur van tenten
 • bar
 • Nederlandse eigenaren
Village Huttopia Forêt Des Vosges, Granges Sur VologneIn het hart van de Vogezen, op slechts 10 km van Gérardmer, ligt het nieuwe Village Huttopia Forêt des Vosges. Een waar Hof van Eden, verscholen in het bos. Ter plaatse kunt u genieten van het comfort... >>
 • zwembad
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van huisjes
 • restaurant, snacks

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?