FR

Een camping voor actievelingen in de Hautes-Alpes

kaart
Frankrijk
campings (1)

Diep in de Franse Alpen ligt Camping Des Allouviers, niet ver van de Italiaanse grens halfweg tussen Briançon en Lac de Serre Ponçon. De camping ligt aan de rand van het Parc National des Écrins, temidden van prachtige wandelpaden, fiets- en kanoroutes.

”Camping Uitzicht zuidoostkant van Des Allouviers

bekijk op de kaart Dit is bij uitstek een camping voor actieve mensen: overal op het terrein zijn mensen in de weer met kanospullen, mountainbikes en wandelschoenen. Wetsuits hangen te drogen, hier een daar is een slackline gespannen. Peddels staan tegen de bomen geleund. Hele jonge kinderen gaan mee op fietstocht in aanhangwagentjes met stevige banden. En flink gebruinde mensen zitten 's avond uitgeteld weer op krachten te komen.

Veel van die mensen zul je overdag terug vinden in het Parc National des Écrins, direct ten oosten van de camping, waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen en genieten van de mooie omgeving.

De ondergrond is hier keiïg: zorg dat je je stevige haringen bij je hebt.Het terrein zelf bestaat uit twee duidelijk verschillende delen. Het ene deel is langgerekt en bosachtig met naaldbomen, waar je veel beschutting tegen de zon hebt. Het andere deel is duidelijk kleiner, opener en meer grasachtig. Het uitzicht is er veel weidser en aan de rand ervan ligt een stuk of wat kampeerplaatsen direct aan een beeldschoon klein meertje, met imposante bergen erachter die het uitzicht volledig domineren. Het hangt natuurlijk helemaal af van wat je voorkeur heeft, maar veel mooier dan een van die plekken aan het water zul je niet zo gauw vinden.

Bergen ten noorden van Briançon

Gevonden campings: 1

Camping Des Allouviers *Provence-Alpes-Côte d'AzurHautes-AlpesFreissinieres
120 plaatsen
speelgelegenheid
snacks
verhuur van huisjes
toegang tot natuurwater
Camping Des Allouviers, FreissinieresDe camping strekt zich uit over 4 hectare, bestaande uit bomen en zonnige weiden, grenzend aan een meer. De gehele camping is ontwikkeld in harmonie met het prachtige omringende landschap.