De Drôme - Campings langs de rivier

Veel toeristen rijden eraan voorbij, op weg naar de Provence of de Franse zuidkust. Maar de Drôme is een bezoek meer dan waard.

Het departement Drôme ligt in het zuiden van de regio Rhône-Alpes en dankt zijn naam aan de rivier de Drôme, die het gebied doorsnijdt. Het is ongeveer 1100 kilometer rijden vanaf Utrecht. Het gebied kent een aangenaam mediterraan klimaat. Verschillende middeleeuwse plaatsjes bieden een mooie gelegenheid voor dagjes uit in de omgeving.

Tip: zwemschoenen mee! De plekken waar je kunt zwemmen zijn vaak rotsig Ga bijvoorbeeld eens rondwandelen door de kronkelende straatjes van Mirmande, een fraai oud dorpje tussen lavendelvelden en boomgaarden. En dan zijn er het oeroude Le Poët-Laval, La Garde-Adhémar of Montbrun-les-Bains dat fraai tegen een heuvel ligt. Het gebied leent zich ook uitstekend om in te wandelen en te fietsen. Neem eens een kijkje bij de steile wanden en watervallen in de Gorges d'Omblèze. En met de auto kun je ook de route volgen van de Routes de la Lavande (de lavendelwegen), dwars door de prachtige lavendelvelden die vooral in de Drôme Provençale veel voorkomen.

Voorzien van een zwembad, maar ook direct aan de rivier de Drôme gelegen, is Camping La Pinède.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

bekijk op de kaart De rivier de Drome, waaraan het gebied zijn naam ontleent, is een populaire kampeerbestemming. Direct aan de oever zijn meerdere campings te vinden, zowel grote als kleinere en vaak met directe toegang tot de rivier. Dat betekent overigens lang niet altijd dat je ook goed kunt zwemmen: de rivier kan soms uitgesproken wild zijn, het rivierwater is behoorlijk fris, en niet elke camping aan de rivier is ook daadwerkelijk voorzien van een strand.

Campings

Direct aan de rivier vind je bijvoorbeeld Camping Le Glandasse (120 plaatsen), Camping Du Pont D'Espenel (60 plaatsen, relatief eenvoudig maar mooi gelegen in een bocht van de rivier) of Camping De Justin (175 plaatsen).

Als je niet per se direct aan het water hoeft te staan, dan kun je ook eens kijken bij de luxe Camping Le Glandasse (130 plaatsen), voorzien van een fors zwembad en ook prima geschikt als uitvalsbasis voor tripjes in de regio. Een camping met een redelijk vergelijkbaar niveau van luxe, maar ook nog eens direct aan de rivier is Camping Gervanne.

Camping Le Couriou in Combe-Lambert, Drôme

Een stukje naar het noorden (richting Montclar-sur-Gervanne) ligt misschien nog een alternatief. Eenvoudiger, maar met een zwembad, klein restaurant, en aan het riviertje de Gervanne ligt Camping La Vaugelette.
DrômeDrôme
Niet aan de rivier de Drôme zelf, maar wat meer naar het noordoosten, ligt Camping L'Hirondelle pal aan het zijriviertje de Bez. Een camping voorzien van een zwembad, speelgelegenheid, animatie en een restaurant.

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?