Drie prettige campings met zwembad in de Dordogne

De Dordogne is niet voor niets een van de meest geliefde vakantiegebieden van Frankrijk. Het leven is er goed: de heuvels zijn rijkelijk begroeid, oude dorpen en stadjes met streekmarkten liggen op je te wachten, er is heerlijk eten te krijgen en je kunt er wandelen, fietsen, wielrennen, kanoën of met je auto het landschap verkennen.

Heb jij dit jaar je zinnen gezet op de Dordogne en zoek je een fijne camping mét een zwembad? We hebben er drie voor je uitgezocht.

Camping La Grande Veyière

De meest westelijke is Camping La Grande Veyière, een driesterrencamping met zo'n zestig plaatsen. Vanaf de D27 kies je een doodlopende weg een stukje naar het zuiden en je komt aan op de camping, middenin het groen. Het is er rustig, zonder uitvoerig vertier. Er is een bescheiden maar elegant aangelegd zwembad. Het oude hoofdgebouw is opgetrokken uit de voor de streek typische goudgele natuursteen. De plekken liggen mooi tussen het groen en als je zelf geen tent of caravan wilt meenemen kun je er een safaritent huren.

Ook al zit je grotendeels ten westen van de grote bezienswaardigheden, toch kun je hiervandaan alles prima bereiken. Bijvoorbeeld Sarlat-la-Canéda ligt op pakweg een uur rijden; Limeuil op minder dan een half uur. Ook bijvoorbeeld het Château de Castelnaud bereik je met ongeveer een halfuur in de auto. En bovendien: de meeste autoritjes hier zijn op zich al de moeite waard.

Het klimaat hier is mild. Er is relatief veel zon (meer dan gemiddeld in Frankrijk), maar ook de nodige neerslag. Daaraan heeft de Dordogne zijn rijk begroeide landschap te danken. Niettemin kan het er in de zomer flink warm worden en doorgaan valt de meeste regen in de lente.

De Dordogne bij BeynacDe Dordogne bij Beynac

Camping La Peyrugue

Meer naar het oosten, even onder Vitrac ligt Camping La Peyrugue, ook een driesterrencamping maar wat groter (90 plaatsen). Een uitgesproken gemoedelijke en uitnodigende plek. Vanaf de weg is de camping niet te zien, maar maak je een korte klim omhoog dan kom je aan op het terrein. Waar in de winter de herten uit het bos tevoorschijn komen ligt in de zomer een fraaie camping, met veel beschutting, ruime plaatsen en een mooi uitzicht. Tussen veel van de kampeerplekken liggen stapeltjes houtblokken als afscheiding, waarin veel kleine diertjes een onderkomen hebben. Het geeft de camping een mooie, natuurlijke aanblik en is typerend voor de milieubewuste aanpak van de eigenaren.

Neem in de Dordogne ook een kijkje bij de Jardins suspendus de Marquessac bij Vézac. Prachtig aangelegde tuinen, bij een kasteel op een grote rots die ruim honderd meter boven de omgeving uitsteekt.

Camping Les Valades

Net aan de noordzijde van de rivier de Dordogne ligt Camping Les Valades, een ruim opgezette vijfsterrencamping met 115 plaatsen. Ook hier vind je een zwembad maar je heb ook de beschikking over een meertje, met kano's. De camping richt zich vrij sterk op gezinnen met kleine kinderen: er is voldoende speelgelegenheid (nogmaals: een meertje!) maar geen avondvertier. De eigenaren onderhouden alles met veel zorg en dat maakt het tot een plek waar moeilijk iets negatiefs over te zeggen valt.

Hiervandaan zijn de meeste bezienswaardigheden van de Dordogne prima te bereiken. Niet ver weg ligt bijvoorbeeld Limeuil, een klein dorpje aan de samenkomst van de rivieren de Dordogne en Vézère. Je kunt er kano's huren en het erboven gelegen kasteel bezoeken.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom in

Alle gegevens zijn onder voorbehoud. Controleer voor je vertrekt altijd alle gegevens bij de camping zelf. Kampeerkaart.nl kan een commissie ontvangen over aankopen die je doet.

Gevonden campings: 3

Camping La Grande Veyière, MolieresCamping La Grande Veyière ligt net buiten de platgelopen toeristische paden, midden in de natuur en de bossen, op het einde van een doodlopende weg. We zijn een kleine, rustige, familiale en groene ca... >>
  • zwembad, speelgelegenheid
  • verhuur van caravans
  • bar
Camping Les Valades, Coux Et BigaroqueLes Valades is een bevoorrechte camping in het hart van de Périgord Noir in een gebied van meer dan 12 hectare met meer, zwembaden en chaletverhuur waar u alle rust en rust kunt vinden die u zich al k... >>
  • zwembad, speelgelegenheid
  • toegang tot natuurwater
  • verhuur van huisjes
  • restaurant, snacks
Camping La Peyrugue, DaglanVriendelijke familiecamping op meer dan 5 hectare, dicht bij de rivier en de mooiste plekjes om te bezoeken, met ruime plaatsen, chalets, huisjes met alle comfort, ingerichte Lodge, Raclet of Karsten ... >>
  • zwembad, speelgelegenheid
  • verhuur van huisjes, tenten
  • restaurant

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?