FR

De Franse Alpen: een paar van onze favoriete campings

kaart
06-2020  |  Frankrijk
campings (6)

De Franse Alpen zijn zo uitgestrekt en divers dat het onmogelijk is om het campingaanbod even kort samen te vatten. In plaats daarvan doe ik een poging om een paar van mijn favorieten eruit te pikken. Kriskras ben ik door de Alpen gereden, van La Baume in het noorden tot pakweg Barcelonette in het zuiden. Onderweg heb ik tientallen campings bekeken en hieronder vind je een handvol van de plekken die voor mij eruit sprongen.

Zicht op de Alpen chalet, weide en bergen

De campings hieronder liggen - van noord naar zuid - in de buurt van de plaatsen Les Gets Sixt-Fer-a-Cheval Hauteluce La Côte-d'Aime (bij Bourg-Saint-Maurice) Embrun en Rousset (beide plaatsen bij het Lac-de-Serre-Poncon).

Camping Le Bioley *
plaatsen: 35
La Petite Bergerie La Cote-d'Aime
Savoie
+33479097889
Niet ver van Bourg-Saint-Maurice, hoog op de hellingen boven het dorp Aime, ligt deze charmante kleine camping. Het is er vrij eenvoudig: er is een klein speeltuintje, een bescheiden zwembad, en je kunt er (stevige) pizza’s en friet eten. Maar simpel als het is: alles is uitstekend in orde, schoon en goed onderhouden. Er is voldoende groen, de plaatsen zijn ruim en de meeste hebben een schitterend panorama. De ligging is de sterkste kant van Le Bioley; je hebt niet zo heel vaak zo’n mooi uitzicht vanaf je kampeerplek, direct op het dal en de tegenoverliggende bergen. Tel daarbij op de vriendelijke eigenaren en de ideale ligging als uitvalsbasis voor de vele bergwandelingen in de buurt, en je hebt wat ons betreft een echte aanrader.
Camping Du Pelly **
plaatsen: 104
Route du Pelly Sixt Fer A Cheval
Haute-Savoie
+33450341217
Middenin een prachtig natuurgebied ligt Camping du Pelly. Hier hoef je geen stap te verzetten om van de omgeving te kunnen genieten: vanaf je kampeerplek zie je hoog boven je het Cirque du Fer à Cheval, een uitzicht om niet snel te vergeten. Camping du Pelly ligt te midden van overweldigend natuurschoon of het de gewoonste zaak van de wereld is. Du Pelly is niet voor iedereen: als je een zwembad met aerobicsinstructeur verwacht, of een springkasteel en animatieteam zoekt, dan ben je hier verkeerd. Hier kom je om van de natuur en de rust te genieten en om mooie bergwandelingen te maken. Eten kun je er wel: in een mooi chalet aan de rand van het terrein is het restaurant van de camping gevestigd (met elke ochtend versgebakken brood). De eigenaren zijn uitgesproken hartelijke mensen die hun taak serieus nemen en met veel energie deze camping tot een heerlijke plek maken waar je je direct welkom voelt.
Camping La Grange Au Fréne ***
plaatsen: 19
Les Cornuts Les Gets
Haute-Savoie
+33450758060
Hoog op de berghelling boven Les Gets ligt de kleine, prachtig aangelegde terrassencamping La Grange Au Fréne. De plaatsen zijn afgebakend, zijn aangelegd rond een prachtig chalet dat ook het hoofdgebouw is, en hebben vaak een schitterend uitzicht over het dal. Alles is netjes verzorgd, en ondanks dat dit een behoorlijk kleine camping is (nog geen twintig plaatsen), beschik je er over een mooi zwembad.
Camping d'Alpage Les Jorets
plaatsen: 6
Les Jorets, Col de la Lezette Hauteluce
Savoie
+33682111409
Camping Alpage Les Jorets, nabij Hauteluce, is een juweeltje dat ik je niet wil onthouden, maar hij is niet voor iedereen. Het is een piepkleine, erg eenvoudige camping met zes plaatsen, hoog boven Les Saisies. Je komt er via een steile weg waarvan de eigenaren zeggen dat hij geschikt is voor alle voertuigen, maar of iedereen zich gemakkelijk voelt bij een helling van veertien procent vraag ik me af. Hoe dan ook, als je eenmaal boven bent sta je middenin een oase van rust en heb je een fantastisch uitzicht. De hele camping ademt het karakter van een chalet op een bergweide. Luxe zul je er niet vinden, maar degenen die een plek als deze weten te waarderen zullen daar niet zwaar aan tillen. (En mocht je toch even op een gezellig terras willen zitten, dan vind je beneden in het dal de toeristenplaats Les Saisies met alles erop en eraan.)
Camping Les Airelles ****
plaatsen: 130
Route Orres Baratier
Hautes-Alpes
+33492431157
In het zuidelijke gedeelte van de Franse Alpen, even ten oosten van het Lac de Serre-Poncon, vind je camping Les Airelles. Dit is niet het soort Alpencamping waar ‘s avonds wandelaars en klimmers uitgeput hun tentje opzetten. Dit is meer iets voor mensen die van een beetje luxe houden, en misschien liever de mooie autoroutes door de bergen rijden dan met een rugzak smalle paadjes volgen. De camping is prachtig aangelegd, goed onderhouden en geeft je behalve staanplaatsen de mogelijkheid om een caravan, chalet of safaritent te huren. De plekken in het onderste gedeelte worden beschut door grote bomen, bovenaan de camping is het wat meer open. De eigenaresse is uiterst vriendelijk, en de campinghond is een grote, wollige goedzak die met een smekende blik probeert je croissant uit je hand te kijken. Als uitvalsbasis is dit een prima plek, met het Lac de Serre-Poncon in het westen, de bergen in het oosten en Parc National des Ecrins in het noorden.
Camping La Viste ****
plaatsen: 120
Barrage Serre Ponçon Rousset
Hautes-Alpes
+33492544339
Aan de westkant van het Lac des Ecrins, even ten oosten van Espinasses, ligt La Viste. De camping is prachtig aangelegd, op een helling boven het meer, waardoor je op een deel van de staanplaatsen een schitterend uitzicht over het meer en de omliggende bergen hebt. Als je dat aantrekt, probeer dan een van de plekken aan de oostkant van de camping te reserveren. Het is wel goed om te weten dat die plekken meteen ook de minder beschutte zijn: schaduw zul je er grotendeels zelf moeten verzorgen. Of je kiest voor een plaats in het noordwestelijke gedeelte van het terrein, dat weinig uitzicht geeft maar wel prachtig beschut onder de bomen ligt. Het is hier eerlijk gezegd overal goed verblijven - het is maar wat je voorkeur heeft. Aan voorzieningen biedt de camping je ruim voldoende: een goed restaurant en terras met weer dat prachtige uitzicht, een mooi zwembad en goed onderhouden speeltuin.

Gevonden campings: 6

Camping Du Pelly **Auvergne-Rhône-AlpesHaute-SavoieSixt Fer A Cheval
104 plaatsen
speelgelegenheid
winkel(tje)
restaurant, bar
verhuur van tenten
Camping Du Pelly, Sixt Fer A ChevalCamping du Pelly heet u welkom in de Haute Savoie, in de regio Rhône-Alpes, aan de voet van de prachtige Cirque du Fer à Cheval. Op 7km van het dorp Sixt Fer à Cheval. 104 ruime plaatsen voor tenten, ... >>
Camping Les Airelles ****Provence-Alpes-Côte d'AzurHautes-AlpesBaratier
130 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
restaurant, snacks
vakantiedorp
verhuur van tenten
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping Les Airelles, BaratierOp een kalme en uitnodigende plek, niet ver van het bos La Mazelière, vindt u onze grote kampeerplekken en bungalows onder de schaduw van de bomen.
Camping d'Alpage Les Jorets, HauteluceOp de alpine camping Les Jorets vindt u de ruimte, de geweldige natuur, de rust en de stilte... Hier is geen minigolf, zwembad, noch georganiseerde activiteiten, maar een authentieke omgeving van hoge... >>
Camping La Grange Au Fréne, Les GetsCamping Le Frêne biedt gestabiliseerde plekken voor caravans of campers en tenten in een prestigieuze omgeving in het hart van de Alpen. Een prachtige omgeving met uitzicht op Mt Blanc, waardoor u toe... >>
Camping La Viste ****Provence-Alpes-Côte d'AzurHautes-AlpesRousset
120 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
restaurant, bar
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Camping La Viste, RoussetCamping La Viste, gelegen in de Hautes-Alpes bij het meer van Serre Ponçon middenin een natuurgebied, biedt u alle gemakken van een 4-sterren camping. Om de toeristen te voldoen, is de camping geheel ... >>
Camping Le Bioley *Auvergne-Rhône-AlpesSavoieLa Cote-d'Aime
35 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
snacks
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
geopend tijdens de winter
Camping Le Bioley, La Cote-d'AimeIn het hart van de Tarentaise in de Savoie, halverwege tussen Moutiers en Bourg-Saint-Maurice aan de Versant du Soleil, met uitzicht op La Plagne net boven het dorp Aime, ligt het dorpje La Cote Aime.... >>

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen. In elke mailing staat een link waarmee je je direct kunt uitschrijven.