Campings rond Chamonix: kamperen onder de Mont Blanc

Veel zwemwater zul je er niet vinden, maar wandelpaden en andere activiteiten des te meer. Het dal van Chamonix Mont Blanc is een geweldige bestemming voor de actieve kampeerder.

bekijk op de kaart Je kunt er in het omliggende berggebied schitterend wandelen, klimmen, parapenten, mountainbiken, raften en veel meer. Tel daar in de winter skiën bij op. Het Mont Blanc-massief, met de Aguille du Midi (bereikbaar met kabelbaan), biedt een spectaculair decor. Je kunt er wandelen met uitzicht op de gletsjer, het Mer de Glace. Maar het is ook mooi wandelen rond Les Houches, een plaatsje vlakbij. Of rij naar de Col des Montets en wandel richting de Aiguillette des Posettes, met uitzicht over Frankrijk en Zwitserland.

Chamonix, uitzicht op het Mont Blanc-massief Chamonix, uitzicht op het Mont Blanc-massief

Als je het rustiger aan wilt doen, geniet dan van het uitzicht vanuit de The Tramway du Mont Blanc, de hoogste trein van Frankrijk. Of stap in Chamonix zelf in in de kabelbaan richting Plan Praz en verder door naar Le Brévent, waar je mooi kunt wandelen met - natuurlijk - alweer een prachtig uitzicht.

Chamonix zelf is bovendien een gezellig stadje waar je heerlijk op een terras kunt zitten, genietend van het uitzicht op de imposante Aiguille du Midi, een top van ruim 3.800 meter hoogte. Je kunt er leuk winkelen en er zijn goede, gezellige restaurants te vinden.

Fraaie campings zijn in het dal van Chamonix ruim voldoende te vinden, maar ook iets verder weg vind je mooie plekjes zoals bijvoorbeeld camping Camping Les Montets in Vallorcine.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom
Du Pelly

Kijk hier ook even

Een kilometer of tien noordelijker (maar let op: je zit hier in de bergen, dus over de weg is het een stuk verder rijden) ligt een camping in de bergen die je misschien ook bevalt: Camping du Pelly, niet ver van Sixt-Fer-a-Cheval. Je kampeert er midden tussen de bergen, met uitzicht op het imposante Cirque du Fer à Cheval. Je hebt hier niet de gezelligheid van de terrassen in Chamonix, maar wel heel veel bergen en heel veel natuur.

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?