Campings rond Lac de Sainte Croix

Het turquoise gekleurde Lac de Sainte Croix vind je op de grens van twee departementen: Alpes-de-Haute-Provence en Var. Het is een stuwmeer dat pas sinds het begin van de jaren zeventig bestaat.

Lac de Sainte-Croix

Het Lac de Sainte Croix is een populaire bestemming in Frankrijk. Dat heeft veel te maken met de ligging ervan, aan de monding van de bekende Gorges du Verdon. Langs het meer kun je op verschillende plekken kano's, waterfietsen en zeilboten of elektrische boten huren. En natuurlijk vind je er de nodige stranden en strandjes.

Aan de oevers van het meer liggen drie kleine dorpen: Sainte-Croix-du-Verdon aan de noordwestelijke oever, Bauduen aan de zuidoostkant, en Les Salles-sur-Verdon halverwege de oostelijke oever. Les Salles-sur-Verdon bestaat pas sinds begin jaren zeventig: toen verving het het oude dorp dat onder het water van het stuwmeer is verdwenen.

bekijk op de kaart In de omgeving rond het meer hebben zich ruim twintig campings verzameld. Sommige daarvan liggen vlakbij het water, zoals bijvoorbeeld Camping La Source en Camping Les Pins. Als je geen eigen tent of caravan wilt meenemen en je hoeft niet per sé dichtbij het meer te kamperen, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Camping Le Clos De Barbey voor de verhuur van caravans.

Lac d'Esparron

Kijk zeker ook even bij het Lac d'Esparron, iets ten westen van Lac de Sainte Croix. Het is een stuk kleiner en er zijn minder campings, maar ook hier zijn mooie plekken te vinden.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Camping l'Aigle

Een goede indruk maakte Camping l'Aigle, wat hoger op de zuidoostelijke oever, net boven het dorpje Aiguines. Er is een behoorlijk restaurant, werken vriendelijke mensen, het uitzicht op het meer is prachtig en je kunt er mooi beschut kamperen of een hut(je) huren.

Tip

En niet alleen voor hier, maar op meer plekken in de Provence: laat bij voorkeur 's nachts geen etensresten buiten staan, want daar komen graag wilde zwijnen op af (ik was onhandig genoeg om dat wel te doen - een blikje maïs is geen partij voor de tanden van zo'n dier).

Camping l'AigleCamping l'Aigle

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?