Campings langs de Côte d'Azur

De Côte d'Azur is een van de oudste, bekendste, meest flamboyante vakantiegebieden van Frankrijk. Je vindt er de overbekende kustplaatsen als Fréjus, Cannes, Nice en natuurlijk Saint-Tropez.

bekijk op de kaart Het gebied staat niet bekend als goedkoop. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet kunt kamperen. Integendeel, er zijn meer dan genoeg plekken om je tent of caravan neer te zetten. We hebben er in deze kuststrook ruim honderdzestig gevonden, waar vandaan je kunt genieten van het mediterrane klimaat en de prachtige omgeving.

Luxe

Zoek je een luxe camping, kijk dan bijvoorbeeld eens naar Camping Domaine Du Colombier, een forse vijfsterrencamping met de nodige diensten en een fraai aangelegd zwembad. De camping ligt net even ten noorden van Fréjus, niet al te ver van de MIddellandse Zee. Of neem een kijkje bij Camping Green Park, wat noordelijker, meer richting Nice, met ongeveer hetzelfde nivo van luxe.

Water

Als je graag in de buurt van het water staat wordt het aanbod een stuk kleiner, maar er zijn niettemin campings te vinden direct aan de kustlijn. Bijvoorbeeld: vlakbij het strand van Dramont ligt Camping La Plage Du Dramont. Hier kun je vlakbij het strand kamperen - als je er op tijd bij bent, maar dat geldt voor al deze populaire campings. Vlak voor de kust zie je het kleine île d'Or met de markante stenen toren liggen.

Meer naar het westen, niet ver van Toulon en ongeveer ter hoogte van het île de Porquerolles ligt Camping Le Pansard, een forse viersterrencamping in een pijnboombos met een aantal kampeerplaatsen direct aan of vlakbij het strand.

Pakweg halverwege tussen die twee ligt Camping Des Mures, een camping aan de Golf van Saint-Tropez, met een flink aantal plekken die direct aan het strand liggen.

Eenvoud

Heel anders - kleiner en eenvoudiger, maar ook aan het water - is Camping La Vigneraie 1860, halverwege tussen Saint-Tropez en Pampelonne.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Hieronder vind je een overzicht van de campings langs en achter de kustlijn, tussen de Frans-Italiaanse grens in het oosten en Cassis / La Ciotat in het westen.

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?