Campings in Isère

Isère is een nogal divers gebied, dat in het noordwesten tot aan Lyon strekt, in het noorden bijna het Meer van Annecy aantikt, en aan de zuidoostkant tot in het Parc National des Écrins reikt.

Het zuidoostelijke deel wordt doorgaans als het meest aantrekkelijk gezien, voornamelijk vanwege het reliëf in het landschap. Daar liggen dan ook de meeste campings, in een ruime boog rond Grenoble.

Bij La Mure ligt het ook het stuwmeer Lac de Monteynard-Avignonet dat toeristen vooral aantrekt dankzij de watersport-mogelijkheden. Meerdere gebieden kun je daar onderscheiden: westelijk van Grenoble ligt een aantal campings, pakweg rond Pont-en-Royans, bekend om de huizen die aan het riviertje de Bourne tegen de rosten geplakt lijken te zijn.

Even ten noordoosten van Grenoble vind je het regionale natuurpark de Chartreuse, met bijvoorbeeld een prettige camping als Camping La Martinière. Daar ligt ook, nog iets verder noordoostelijk het meer van Paladru, met een handvol campings eromheen.

bekijk op de kaart Zak je meer af naar het zuiden, dan vind je daar een ander, buitengewoon mooi gebied: het Parc naturel régional du Vercors. Het is er prachtig wandelen, fietsen of autorijden.

De andere kant op, meer zuidoosten van Grenoble ligt een strook campings richting het Parc des Écrins, een groot nationaal park.

IsèreIsère

Verwar Isère niet met Val d'Isere, dat tegen de Italiaanse grens ligt. In het zuiden tenslotte vind je een aantal locaties rond het stadje La Mure. Een leuk plekje bij een van de kleine meertjes daar is bijvoorbeeld Camping Les Mouettes. En verder naar het zuiden ligt Camping Belle Roche. Die camping ligt weliswaar wat aan de rand van Isère, maar daardoor heb je het voordeel dat de Drôme weer zo dichtbij ligt dat je ook daar makkelijk een dag kunt doorbrengen.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?