Campings in de Dordogne: een paar van onze favorieten

Als je in de Dordogne wilt kamperen heb je keuze uit zo'n tweehonderd campings, vaak ook nog eens van behoorlijk goede kwaliteit. Met zoveel aanbod wilden we zelf eens gaan kijken om een paar van onze favorieten eruit te pikken.

De rivier de Dordogne bekeken vanaf het château de Castelnaud in Tournepique De Dordogne vanaf Château de Castelnaud

bekijk op de kaart Dus we hebben een lange lijst met campings samengesteld en zijn ernaartoe gegaan om ze allemaal te bekijken. Dat heeft deze favorieten opgeleverd, campings die ons om de een of andere reden opvielen. Het is nogal een ratjetoe: er zitten kleine en grote, eenvoudige en luxueuze campings tussen. Maar wij denken dat we op al deze campings een goeie vakantie met een (vrij jong) gezin zouden kunnen doorbrengen.

Camping Les Pastourels ***
plaatsen: 65

Deze prachtig gelegen camping vind je even ten zuiden van de rivier de Dordogne, hoog in de heuvels, temidden van slaperige weilanden. De eigenaren zijn enorm vriendelijke mensen. De plekken zijn hier erg ruim. Een licht glooiend, breeduit aangelegd terrein met bijna overal een mooi uitzicht op de omliggende landerijen. Op het achterste gedeelte van de camping mogen auto’s niet blijven, dus na het uitpakken parkeer je die elders op het terrein. Dat geeft op de plek waar je tent of caravan staat een opgeruimde en rustige aanblik. De camping verhuurt een aantal traditionele mobil-homes, maar die zijn uit het zicht geplaatst - dus geen rij witte gevaartes die het zicht ontsiert. Er staan twee fraaie houten chalets op de camping. Bij helder weer is ‘s nachts de hemel hier bezaaid met sterren, meer dan we in Nederland ooit zullen zien. Dat geldt voor de Dordogne in het algemeen, maar zeker op deze plek hoog in de heuvels. De camping kenmerkt zich verder door veel open speelterrein. De eigenaresse zorgt ‘s ochtends voor vers gebakken brood. Er is een klein barretje en je kunt wat eenvoudige levensmiddelen krijgen. Al met al een prachtige, rustige en uitgesproken ruime camping.

Camping Les Pastourels, Veyrines De DommeCamping Les Pastourels, Veyrines De DommeCamping Les Pastourels, Veyrines De DommeCamping Les Pastourels, Veyrines De DommeCamping Les Pastourels, Veyrines De DommeCamping Les Pastourels, Veyrines De Domme
Camping Etang De Bazange ***
plaatsen: 80

Dit is de meest westelijke van de campings die we in de Dordogne bezochten. Als je de grote bezienswaardigheden van het gebied al zo’n beetje hebt bezocht en je vindt het niet erg om wat verder weg te kamperen, kijk dan eens hier. Het landschap is hier wat wijdser, de wegen kronkelen wat minder. Maar de rust is hier heer en meester. Camping Etang de Bazange is onderdeel van Sites et Paysages, een organisatie van relatief goede kleinschalige campings. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie met het gezin: natuurwater, een zwembad, speeltoestellen en heel veel groen om je heen. Maar het meest opvallende is wel de manier waarop de camping uitstekend gebruik maakt van het meer: er zijn drie soorten accommodaties te huur die allemaal letterlijk op het water zijn. Zo heb je er de twee forse chalets op de oever, helemaal gescheiden van de rest van de camping. En er is het drijvende ‘chalet’ dat je via een deinende ponton-brug bereikt. En dan is er nog de drijvende tent, waar je alleen met een roeibootje kunt komen. Alles in uitstekend verzorgde staat. Nog een tip: bovenaan de camping liggen plekken voor tenten die elk voorzien zijn van een klein en overdekt, houten terras met tafel en stoelen. Dus als je graag in je tentje slaapt maar liever niet in het gras of aan een wiebelig klaptafeltje wilt eten, dan kon dit voor jou weleens ideaal zijn.

Camping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, MonfauconCamping Etang De Bazange, Monfaucon
Camping La Ferme De Villeneuve ***
plaatsen: 120

Goed verscholen in de heuvels, op pakweg 15 kilometer ten noordwesten van Sarlat, aan heel klein landweggetje, ligt La Ferme De Villeneuve. Als je komt aanrijden kun je de camping nauwelijks zien, maar eenmaal voorbij het hoofdgebouw wordt meteen duidelijk dat het terrein mooi tegen een helling is gelegd. Helemaal bovenaan is het zwembad (deels een ‘infinity edge pool’), met een prachtig uitzicht op het kasteel van Puymartin. Verspreid over de helling ligt een aantal ruime, goed verzorgde en beschutte plaatsen op terrassen. Hier en daar staan een paar traditionele huurcaravans, maar ze storen niet. Halverwege de helling vind je twee charmante kleine mini-chalets. Helemaal onderaan staan enkele mooie en forse huurtenten, die het midden houden tussen een safaritent en een tipi. De ouders van de eigenaren hebben een boerderij even verderop, waar je tweemaal per week welkom bent voor een feest met goed eten en drinken.

Camping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasCamping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'Allas
Camping Las Patrasses ****
plaatsen: 50

In het zuidwesten, op pakweg een uur rijden van Sarlat, ligt Las Patrasses. Je vindt hier de dingen die je mag verwachten van een camping als deze: een zwembad; voldoende speelgelegenheid; een bar met terras; keurig sanitair; en alles in goed verzorgde staat. Het hoofdgebouw is een karakteristieke oude boerderij, met zo’n kenmerkend mooi torentje opzij (waar twee uilen de vaste bewoners zijn). Opvallend is de erg ruime opzet. Sommige van de plekken hier zijn ronduit enorm. En omdat de omliggende landerijen ook in bezit van de camping zijn, is de camping niet aan alle kanten even strikt afgebakend. Dat geeft een heel ruime indruk. Aan de kant van het zwembad gaat het grote grasveld vloeiend over in de omgeving en dat ziet er bijzonder mooi, ruim en uitnodigend uit. Als je aan die kant kampeert of een van de mobilhomes huurt, maak je ‘s avonds ook nog kans de herten uit de omliggende bossen tevoorschijn te zien komen. Verder biedt de camping een aantal huurtenten van uitstekende kwaliteit, stevig uitgevoerd en van de nodige luxe voorzien. Sommige daarvan zijn uitgesproken groot en hebben zelfs een verdieping: je kunt met tot acht personen in zo’n tent slapen.

Camping Las Patrasses, Vergt De BironCamping Las Patrasses, Vergt De BironCamping Las Patrasses, Vergt De Biron
Camping La Salvinie ***
plaatsen: 76

We kunnen er de vinger niet precies op leggen. Er is niet duidelijk iets aan te wijzen waarmee deze camping eruit springt. En toch bleef hij alsmaar op ons lijstje staan. Misschien is het de uitgesproken vriendelijkheid van de campingeigenaren, Didier et Nathalie. Misschien zijn het het warme enthousiasme en de trots waarmee de eigenaar ons aan zijn kant kreeg. Of misschien is het het enorm verzorgde dat de camping uitstraalt; alles is zo keurig bijgehouden dat het je wel moet opvallen. Hoe dan ook, deze staat op onze lijst en gaat er voorlopig niet vanaf. De camping ligt wel vrij ver noordelijk, bij Terrasson-Lavilledieu even boven Montignac. Dat zullen sommigen zien als een nadeel, want veel grote trekpleisters van de Dordogne liggen niet om de hoek. Maar voor anderen is het een voordeel: als je alles in het gebied al wel zo’n beetje bezichtigd hebt en je wilt gewoon een rustige, verzorgde plek ergens in een kalm hoekje, dan kan La Salvinie voor jou weleens heel geschikt zijn.

Camping La Salvinie, Terrasson-LavilledieuCamping La Salvinie, Terrasson-LavilledieuCamping La Salvinie, Terrasson-LavilledieuCamping La Salvinie, Terrasson-LavilledieuCamping La Salvinie, Terrasson-Lavilledieu
Camping Les Terrasses Du Périgord ***
plaatsen: 85

Als je de korte, vrij steile weg tegen de heuvel op bent gereden, vind je helemaal bovenaan Les Terrasses du Périgord. De camping is mooi aangelegd op de vroegere wijngaard van de vader van de huidige eigenaar. Op de terrassen voor de druiven van toen staan nu de caravans en tenten. De plaatsen zijn niet enorm maar voldoende groot. De meeste plekken (niet alle) zijn door hagen gescheiden. Probeer een plekje te reserveren aan de buitenste rand van de camping, daar heb je mooi uitzicht over de vallei. Op die plek staan ook twee goed verzorgde huurtenten met veranda. Onderaan het terrein, het verst van de receptie, staan enkele chalets. Die plek is goed gekozen: ze bepalen zo niet de aanblik van de camping. 's Avonds kun je terecht op het terras van de bar die, samen met het restaurant, in een mooi oud boerengebouw is gevestigd. Speelgelegenheid is ruim voldoende aanwezig en ligt direct naast het zwembad. Al met al een goed verzorgde, uitnodigende camping die bovendien mooi dichtbij Sarlat-le-Canéda ligt: met de auto ben je er in drie minuten en even later zit je aan de koffie in het prachtige oude centrum van het stadje.

Camping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, ProissansCamping Les Terrasses Du Périgord, Proissans
Camping Le Moulin De David ****
plaatsen: 160

Camping Moulin de David is een juweeltje dat is weggestopt in een smal dal in de buurt van Monpazier, zo’n dertig kilometer ten zuiden van de rivier. De camping heeft zich moeten aanpassen aan de natuurlijke omgeving: het is een smalle, enorm langgerekt terrein met aan weerzijden oprijzende hellingen. In feite volgt de camping de loop van het beekje Le Soulauret. Dat beekje (het is beschermd: er zitten visjes in maar die zijn te klein om ernaar te mogen vissen) geeft op verschillende plekken de camping net dat beetje extra karakter. De eigenaar is een kordate, enorm vriendelijke man, die er duidelijk alles aan doet om zijn camping in de best mogelijk staat te houden. De camping biedt diverse safaritenten te huur, waarvan enkele behoorlijk fors en luxueus zijn uitgevoerd (met bijvoorbeeld eigen sanitair). Je vindt er bovendien twee zwembaden, waarvan er eentje een mooi natuurlijk zwembad is, dat wordt gevoed door water uit de beek (elke zaterdag wordt het gelegd, gezuiverd en opnieuw gevuld dus dan kun je er even niet zwemmen). Een deel van het seizoen kun je in de campingwinkel de zelf geteelde biologische groenten kopen. Of je kunt er heerlijk van eten in het mooie, volwaardige restaurant (La Table du Moulin) op de camping.

Camping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, GaugeacCamping Le Moulin De David, Gaugeac
Camping Le Capeyrou ***
plaatsen: 120

Het is bijna onmogelijk om deze camping over het hoofd te zien: gelegen aan de rand van het dorpje Beynac-et-Cazenac, missschien wel een van de mooiste plekken van de Dordogne. Daarmee ligt de camping ook in een van de drukkere plekken van het gebied. Maar eenmaal voorbij de poort is daar weinig meer van te merken: het autoverkeer en de dagjesmensen maken plaats voor rust en opgeruimdheid en de hartelijke eigenaren zorgen dat je je direct thuis voelt. Je vindt er ruime, afgebakende plekken op een mooi aangelegd terrein. Alles is uitstekend in orde, van het sanitair tot het zwembad, de gezellige bar met terras, tot de strak gemaaide grasveldjes. Dit is op een zichzelf al uitstekende camping, met voldoende beschutting maar toch een open karakter en zicht op de omgeving. Maar de troef is zondermeer de ligging: naast de rivier; vlakbij het fraaie Beynac met een paar goeie restaurants; centraal in de Dordogne (Lascaux op 40 minuten rijden, Sarlat op minder dan 20 minuten); en met prachtig uitzicht op het beroemde middeleeuwse Chateau de Beynac.

Camping Le Capeyrou, BeynacCamping Le Capeyrou, BeynacCamping Le Capeyrou, BeynacCamping Le Capeyrou, Beynac
Camping La Nouvelle Croze ****
plaatsen: 43

Dit is de kleinste viersterrencamping van de Dordogne. Dus als je graag een wat luxere camping hebt zonder al teveel buren, dan kun je hier eens een kijkje nemen. Want ondanks dat je bent voorzien van een prima zwembad, winkeltje en een restaurant, heeft de camping niet meer dan 43 plaatsen, allemaal ruim aangelegd. Daarbij heb je nog wat extra privacy door de enorme, ruim meer dan manshoge hagen die de groepjes plekken van elkaar scheiden. Tel daarbij op dat de eigenaren uiterst vriendelijk en gastvrij zijn, en wij denken dat je hier een uitstekende vakantie met jonge kinderen kunt doorbrengen.

Camping La Nouvelle Croze, Rouffignac Saint CerninCamping La Nouvelle Croze, Rouffignac Saint CerninCamping La Nouvelle Croze, Rouffignac Saint CerninCamping La Nouvelle Croze, Rouffignac Saint CerninCamping La Nouvelle Croze, Rouffignac Saint Cernin
Camping Le Lac ***
plaatsen: 100

Bij deze camping gaat het ons niet om de plaatsen, ook al zijn die ruim en beschut. Ook niet om de bar, het restaurant of het zwembad. Het sterke punt van deze camping is wat ons betreft de fraaie ligging aan het meer. Direct naast het terras begint het water, ouders kunnen hun kinderen vanachter een drankje in de gaten houden. Aan het is meer is een klein kunstmatig zandstrandje aangelegd dat voor kleine kinderen aantrekkelijk spelen is. Vrij nieuw op deze camping zijn de chalets die je kunt huren. Als je niet je eigen tent of caravan wilt meenemen, kijk dan hier eens naar want ze liggen erg mooi, niet ver van het water.

Camping Le Lac, PlazacCamping Le Lac, PlazacCamping Le Lac, PlazacCamping Le Lac, PlazacCamping Le Lac, PlazacCamping Le Lac, PlazacCamping Le Lac, Plazac

Als je meer wilt zien dan alleen dit lijstje, dan kun je een overzicht van alle campings in de Dordogne hier bekijken.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom in

Gevonden campings: 11

Camping Las Patrasses, Vergt De BironCamping Las Patrasses biedt u zijn high-end en ongewone verhuur: zijn huisjes, zijn lodgetenten (vanaf juni), zijn luxe lodgetenten met badkamer... De chalets gerestyled met trendy kleuren, onze canva... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans, huisjes, tenten
 • bar
 • vakantiedorp
Camping La Salvinie, Terrasson-LavilledieuAan de poorten van de Vézère vallei in de Périgord Noir, Delphine en Patrick heten u welkom in een groene, warme en rustige omgeving, dicht bij de vele toeristische bezienswaardigheden. Ontdek tussen ... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans
 • snacks
Camping Les Pastourels, Veyrines De DommeIn het hart van de Périgord noir in de Dordogne, halverwege tussen Sarlat (15 min) en Belvès (10 min), gelegen in een rustige, groene en schaduwrijke omgeving, domineert Domaine Les Pastourels*** het ... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans, huisjes, tenten
 • winkel(tje)
 • snacks
Camping Etang De Bazange, MonfauconHet Domaine de l’Etang de Bazagne is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar ruimte, rust en natuur. Gezinnen kunnen hier genieten van de rustige omgeving, de kalmte, de ruime kampeerplaatsen waarv... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van caravans, tenten
 • snacks
 • vakantiedorp
Camping La Nouvelle Croze, Rouffignac Saint CerninGelegen tussen Sarlat en Perigueux, heet onze familie u welkom middenin een beschermd natuurgebied. Met 43 aangelegde staanplaatsen en veel groen is het een paradijs voor kinderen en beleeft hier een ... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans
 • winkel(tje)
 • restaurant, bar
 • vakantiedorp
Camping Le Lac, PlazacGesitueerd in 8 hectare groen landschap in de Dordogne, Perigord. Dichtbij de grotten van Lascaux, Eyzies (wereldhoofdstad van de Prehistorische geschiedenis en niet ver van Sarlat (middeleeuwse stad)... >>
 • zwembad
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van caravans, huisjes
 • bar
 • animatie kinderen
 • vakantiedorp
Camping La Ferme De Villeneuve, Saint Andre D'AllasWe verwelkomen u hartelijk op een prachtige locatie, vol rust en schoonheid. Gelegen op een heuvel in het hart van de natuur, vindt u camping La Ferme de Villeneuve in een uitgestrekt agrarisch gebied... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans, huisjes, tenten
 • winkel(tje)
 • restaurant
 • animatie kinderen
 • vakantiedorp
Camping Le Capeyrou, BeynacDe camping ligt in de Dordogne, in Nouvelle-Aquitaine tussen de steden Roque Gageac en Sarlat la Canéda, de Camping le Capeyrou in Beynac in het hart van de Périgord Noir, biedt u een verwarmd zwembad... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van tenten
 • bar
 • vakantiedorp
Camping Le Moulin De David, GaugeacDe camping ligt midden in de natuur, ver van de departementale wegen, de rust van deze plek wordt enkel verstoord door het getjilp van krekels en het gekabbel van het beekje dat er doorheen stroomt.
 • speelgelegenheid
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van caravans, tenten
 • restaurant, snacks, bar
Dicht bij de Perigord en Quercy, is onze camping de ideale plek om te verblijven als u kastelen, prehistorische vindplaatsen, pittoreske dorpjes en Franse gerechten wilt verkennen. Neem voor meer info... >>
 • zwembad, speelgelegenheid
 • verhuur van caravans, huisjes
 • restaurant, snacks, bar
 • zwembad, speelgelegenheid
 • toegang tot natuurwater
 • verhuur van caravans, huisjes
 • winkel(tje)
 • restaurant, snacks, bar
 • animatie kinderen
 • vakantiedorp

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?