Campings rond het meer van Annecy

Hoeveel mensen hebben niet ooit een tijdje op een camping in de buurt van het meer van Annecy gestaan? Veel. Geen wonder ook, want het is een bijzonder mooi kampeergebied aan een prachtig meer (met uitzonderlijk zuiver water), omgeven door heuvels en bergen, met een gevarieerd aanbod van goede campings.

Het Meer van Annecy Kamperen bij een majestueus meer,
charmante stad,
en in een prachtige omgeving

En dan is er natuurlijk het elegante oude stadje Annecy. Prachtig gelegen aan het meer biedt het een fraai centrum met kleine steegjes, een gezellige weekmarkt en een mooi park waar je in de zomer heerlijk kunt picknicken. Je vindt er het mooie Château d’Annecy (dat je voor een schappelijke prijs kunt bezichtigen). Er zijn veel restaurantjes en terrassen en elk jaar kun je genieten van Ventiaans Carnaval, een festival voor animatiefilms, en (in augustus) een spectaculair vuurwerkfestival. Je kunt Annecy bovendien gebruiken als startpunt voor een van de populaire rondvaarten over het meer.

Als 'rondvaart' misschien wat belegen op je overkomt: toch proberen! Het uitzicht vanaf het water is prachtig.

Behalve recreëren op en aan het meer en rondkijken in Annecy zelf, is er in de omgeving voldoende te doen om je een vakantie lang bezig te houden. Je kunt je laten rondleiden door het middeleeuwse Chateau de Montrottier of het luxueuze Chateau de Menthon. Er is de indrukwekkende waterval van Seythenex, even ten zuiden van het meer waar je ook de bijbehorende grot kunt bezoeken.

Als je geen hoogtevrees hebt dan kun je vanuit Tolloires een duovlucht parapente maken. Vanuit Doussard kun je ook een ballonvlucht boven het meer boeken. Nauwelijks minder avontuurlijk is wandelen langs de steile wanden van Les Gorges du Fier. Of je maakt gewoon een fietstocht langs de mooie oevers van het meer. Als je niet opziet tegen een uurtje autorijden dan is ook Chamonix binnen bereik en kijk je uit op het Mont Blanc-massief. Daar kun je prachtig wandelen, een terrasje pakken of parapenten vanaf de bergen rond het stadje.

Fietsen

Bij Annecy ligt een van de populairste fietspaden van Frankrijk. Langs de oevers van het meer is een fietspad aangelegd (autovrij: het wordt ook een 'Greenway' genoemd) van circa dertig kilometer lengte. Zulke speciaal aangelegde paden vind je op meer plekken in Savoie.

Venetië

Annecy wordt ook het Venetië van de Alpen genoemd, vanwege de grachten in de stad. Ben je vroeg in het seizoen hier, bekijk dan het Venetiaans Carnaval, een grote parade van prachtig gekostumeerde mensen.

Stranden

Als je wel even genoeg gewandeld en gefietst hebt kun je op verschillende plekken rond het meer stranden vinden (soms moet je er wel voor betalen maar dan krijg je ook allerlei diensten erbij). Vlakbij Annecy heb je de zonneweide van Les Marquisats en het strand van Albigny.

Office de Tourisme du Lac d'Annecy
t: +33 (0)4 50450033
Verderop langs de oostelijke oever van het meer vind je de stranden van Le Plant en La Brune (beiden in Veyrier-du-Lac) de gemeentestranden van Menthon-Saint-Bernard en Talloires-Montmin en het strand van Agnon. Langs de westelijke oever zijn er de gemeentestranden van Sevrier Saint-Jorioz en Duingt. Helemaal in de zuidpunt ligt het strand van Le Bout du Lac in Doussard, vlak naast Camping La Nublière.

Pass Lac & Montagnes

Als je van plan bent een tijdje in en rond Annecy te verblijven, kan de Pass Lac & Montagnes aantrekkelijk zijn. Die geeft je korting op bijvoorbeeld de Water Taxi, de Annecy City Tour, verhuur van vintage 2CV's, etc.

Vuurwerk boven de baai van Albigny

Elk jaar vindt La fête du lac d’Annecy plaats in augustus. Als je rond die tijd ergens in de omgeving kampeert is het zéker de moeite waard om te bezoeken.

De campings rond het meer

Direct aan het meer vind je de campings Camping La Nublière (300 plaatsen), Camping Au Coeur Du Lac (90 plaatsen) en Camping Chapelle Saint-Claude (120 plaatsen) De meeste campings vind je aan de west- en zuidkant van het meer rond Saint Jorioz en Bout-du-Lac. Je kunt kiezen voor uitgesproken rustige kleine campings, maar als je liever een wat grotere luxere camping hebt dan is dat ook mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld Camping La Ferme met 200 plaatsen een snackbar zwembad en ruime speelgelegenheid.

Sommige campings hebben een eigen strand aan het meer zoals bijvoorbeeld Camping Au Coeur Du Lac en Camping Le Lac Bleu. Als je een tijdje dichtbij de stad wilt kamperen dan kan dat: aan de zuidkant ligt Camping Le Belvédère (100 plaatsen).

Zoek je een camping met een eigen zwembad, kijk dan eens bij Camping Les Fontaines (waar je trouwens ook een tipi kunt huren, mocht je eens iets anders willen).

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

In de buurt ligt nóg een meer

bekijk op de kaart Nog een tip: als je bereid bent wat verder te kijken dan alleen de directe omgeving van het meer van Annecy, probeer dan ook eens het Lac du Bourget. Dat ligt pakweg dertig kilometer naar het westen. Het is minder bekend bij toeristen maar de omgeving is er prachtig en je vindt er een paar mooie campings.

Wat verder weg

Hoef je niet per sé in het zicht van het water te staan en zoek je wat meer naar een rustig plekje in de heuvels van dit gebied? Kijk dan ook even naar Aire Naturelle Du Val De Tamié (25 plekken).

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?