4 kleine Franse campings aan een rivier(tje)

Vier leuke, kleine campings met allemaal een van de plezierigste dingen die je op een camping kunt vinden: een eigen rivier(tje). De zon boven je hoofd en een koel watertje niet ver van je kampeerplek, wat wil je nog meer?

Camping Moulin De Liort, Aveyron

Camping Moulin De Liort (Nederlandse eigenaren) is een kleine camping met grote plaatsen. Veel zijn het er niet: ruim twintig, dus echt iets voor mensen die van kleine campings houden. De omgeving en de plaatsen zijn rijkelijk begroeid en de camping ligt direct aan het kleine riviertje de Liort, waarin je verkoeling vindt en de kinderen prima kunnen spelen. In de omgeving kun je fietsen, wandelen of oude stadjes en dorpjes bekijken. De camping zelf kan je daar goed bij op weg helpen. Ook prettig om te weten: Moulin De Liort heeft veel goede reviews op Zoover.

Kijk zeker ook even bij Camping La Diège in Aveyron: klein en eenvoudig, waar je kampeert onder de walnotenbomen. Gelegen aan een beek waarin kinderen kunnen spelen en geleid door Nederlandse eigenaren met een voorliefde voor oude Citroëns.

Camping Le Viaduc, Ardèche

Camping Le Viaduc vind je in het noorden van de Ardeche. Het is er erg groen, met veel bomen en mooie, losjes aangelegde plekken in het gras. De camping ligt op een uitgesproken rustige plek, vrijwel zonder verkeer, met eigenlijk maar één weg door het dal waarlangs je de camping bereikt. Bovenaan het terrein is een gezellig klein restaurantje gebouwd. Allemaal goed, maar dé troef van de camping is wat mij betreft de ligging aan de rivier. Er zijn meerdere toegangsplekken en gelegenheid om te spelen is er voldoende. Je kunt er overigens ook tenten huren, waaronder een paar yurts.

Kamperen aan een beek? Kijk ook even bij camping Camping Moulin De Chaules, in de Auvergne, én bij Eco-camping La Tière in Lozère (vlakbij de Gorges du Tarn en aan het riviertje de Tarnon).

Camping Le Clupeau, Dordogne

De Camping Le Clupeau is gelegen in de Dordogne, maar niet aan de rivier de Dordogne. In plaats daarvan vind je deze groene kleine uitvlucht op de oever van het riviertje Auvézère. Je bent er niet ver van Périgueux en vlakbij het imposante kasteel Château de Hautefort. Een flink deel van de staanplaatsen ligt mooi direct langs het riviertje. De camping niet groot, maar biedt je wél een bar en echte maaltijden.

Meer campings aan het water

Kampeer je graag in de buurt van een rivier, meer of de zee? We hebben ook een overzicht van heel veel campings met toegang tot natuurwater. Of kijk eens naar dit stuk over campings rond de Franse meren, met campings bij het meer van Annecy, Lac d'Aiguebelette, het Lac de Serre-Poncon en nog veel meer.

Camping Le Montagnou

De Camping Le Montagnou is een rustige plek in de uitlopers van de Pyreneeën, niet al te ver van het plaatsje Seix. De camping is in totaal nog geen vijftig plekken groot, maar je bent er wel voorzien van een zwembad, snacks, speelgelegenheid en natuurlijk de rivier. Eigenlijk is het meer een riviertje, de Alet, maar het biedt je de mogelijkheid te kajakken en te zwemmen. Of om je voeten op te frissen na het wandelen, want dat is wat je hier - aan de voet van de Pyreneeën - vooral doet. Mocht je willen, dan kun je er ook een chalet of lodge-tent huren.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

De Pyreneeën

De Pyreneeën: een indrukwekkend, ongerept gebergte. Maar.. te ver weg voor een kampeervakantie?