FR

3 campings in de Provence: aan een beek, bij een meer, en met uitzicht

kaart
Frankrijk
campings (3)

Het wemelt in de Provence van de campings, maar er eentje kiezen is niet altijd even makkelijk. We zijn ter plekke gaan rondkijken en hebben drie leuke plekken uitgezocht.

Aan een beek: Camping La Coutelière

Onze eerste suggestie is Camping La Coutelière aan de beek de Sorgue. La Coutelière ligt in het westelijke deel van de Provence waar het vlakke land overgaat in de heuvels, op pakweg twintig kilometer van Avignon.

Vergeet niet een keertje rond te lopen, misschien te lunchen in het mooie plaatsje Ménerbes. Deze plek is uitgesproken groen, met volwassen bomen die veel plekken overdag de schaduw geven die je hier wel kunt gebruiken. Je bent voorzien van de dingen die ja van een viersterrencamping mag verwachten, inclusief een mooi aangelegd zwembad en je wordt uiterst vriendelijk te woord gestaan. De troef van deze camping is de ligging aan het riviertje waarin je de vissen ziet zwemmen (er hangt een kaartje aan een boom dat je behulpzaam vertelt naar welke soorten je eigenlijk staat te kijken). Vanuit de camping heb je op twee plekken toegang tot de oever, die al net zo groen en schaduwrijk is als de rest van deze plek. Je kunt proberen een van de kampeerplekken langs de rivier te reserveren, maar ik denk dat je er dan vroeg in het seizoen bij moet zijn.

La Couteliere

Ook handig: even verderop, bij de brug over de Sorgue, worden kano's (en paarden) verhuurd. En wat hoger op de oever, aan de overkant van de weg, ligt een klimbos. Vergeet niet ook een keertje rond te lopen, misschien te lunches in het mooie plaatsje Ménerbes.

Bij een meer: Camping Le Soleil

Bij Esparron De Verdon aan een mooie inham van het Lac de Esparron vind je Camping Le Soleil. De plekken zijn niet vreselijk groot, maar het gaat hier dan ook meer om de ligging direct aan het water. Vanuit de camping kun je via enkele kleine paadjes een plekje op de rotsen beneden bereiken. Voor de allerkleinsten is al dat hoogteverschil misschien wat veel van het goede, maar als je kinderen iets groter zijn dan kunnen ze hier met hun opblaasboot een mooie tijd hebben.

Le Soleil, Esparron De Verdon

Veel plekken hebben struiken en bomen, maar het is niet een enorm bladerdek waaronder je zit. Het is een goed idee om wat eigen schaduw mee te nemen. Als je deze camping wilt boeken, kijk dan of je een van de lagere plekken kunt reserveren, dat zijn wel ongeveer de mooiste en ze lijken wat ruimer dan de hoger gelegen plaatsen. Het zijn vaak mooie vlakke terrassen, je hebt er uitzicht en je bent op korte afstand van de oever van het meer. (Je kunt er niet met de auto bij; dat is even iets om op te letten.)

Met uitzicht: Camping L'Aigle

Als je in de omgeving van het Lac de Sainte Croix iets zoekt maar niet per sé direct aan het meer hoeft te zitten, kijk dan eens bij Camping L'Aigle vlakbij Aiguines. Dat is een mooi aangelegde camping met een prachtig uitzicht op het meer.

Het terrein bestrijkt een flink gebied en bestaat grotendeels uit terrassen. Het hogere gedeelte ligt wat meer onder de bomen, beneden is het wat opener. De plekken ligen kris kras verspreid - geen rijtjes hier. Alles ligt er uitstekend onderhouden bij. Er zijn meerdere fraaie woonwagens en charmante hutjes te huur, meerdere mét uitzicht. Er is een volwaardig restaurant met terras waar je 's avonds vanachter je eten over het meer en de heuvels kunt uitkijken. De ligging is ook goed, met natuurlijk het Lac de Sainte Croix maar ook de Gorges du Verdon binnen handbereik. Oh, en de ontvangst is uitgesproken vriendelijk, ook niet onbelangrijk. Even opletten: er is geen zwembad, maar maakt dat nog veel uit in deze omgeving?

L'Aigle, Lac de Sainte Croix

Gevonden campings: 3

Camping L'Aigle ***
120 plaatsen
check beschikbaarheidspeelgelegenheid
restaurant
verhuur van tenten
verhuur van huisjes
Provence-Alpes-Côte d'AzurVarAiguines
Camping de l’Aigle, gelegen op 3 minuten wandelen van het dorp Aiguines, biedt u de mogelijkheid om te verblijven of een hapje te eten in een feeëriek decor. Aan de ingang van de Gorges du Verdon en h... >>
Camping La Coutelière ****
103 plaatsen
check beschikbaarheidzwembad
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
eigen toegang tot natuurwater
Provence-Alpes-Côte d'AzurVaucluseLagnes
La Coutelière is set on the banks of the river Sorgue in the Luberon, close to Fontaine de Vaucluse and Isle sur la Sorgue. La Coutelière is a family campsite with 103 grassy and flat pitches, outdoor... >>
Camping Le Soleil ****
100 plaatsen
check beschikbaarheidspeelgelegenheid
winkel(tje)
restaurant, bar
verhuur van tenten
verhuur van (sta)caravans
eigen toegang tot natuurwater
Provence-Alpes-Côte d'AzurAlpes-de-Haute-ProvenceEsparron De Verdon
In a magnificent setting, at an altitude of 385m in the heart of Provence, beside Lake Esparron in the lower gorges of the Verdon, Camping Le Soleil offers holidaymakers a very pleasant stay. Five min... >>