10x kamperen aan het water in Frankrijk

Tien campings, op diverse plekken in Frankrijk, waarvandaan je direct toegang hebt tot een meer, rivier of de zee. Bij Vallont Pont d'Arc, aan de westkust, aan de Côte d'Azur, in de Dordogne, en andere mooie bestemmingen.

Niet ver van Vallon Pont d'Arc: Camping Le Clapas

Aan de rivier de Ardèche vind je het plaatsje Vallon Pont d'Arc met er vlakbij de beroemde Pont d'Arc. In de omgeving ligt een groot aantal campings. Een daarvan, direct aan de oever van de rivier en onder de schaduw van de bomen, is Camping Le Clapas. Wil je liever een iets grotere camping met meer sterren, kijk dan even bij Domaine Des Blachas, een stukje zuidelijker aan de rivier.

Bij de Gorges du Verdon: Camping La Farigoulette

Diep in het zuiden van Frankrijk liggen de imposante Gorges du Verdon. In de kloof zelf kun je niet kamperen, maar niet ver er vandaan, ten zuidwesten van het Lac-de-Sainte-Croix, ligt Camping La Farigoulette. Een vijf sterren-familiecamping met ruimte voorzieningen en directe toegang tot het Saint-Laurent-du-Verdon, waar je kano's en waterfietsen kunt huren.

In de Hautes-Alpes: Camping Huttopia Lac De Serre-Ponçon

Breeduit aangelegd langs het Lac de Serre-Ponçon, ligt Camping Huttopia Lac De Serre-Ponçon. Het meer (een stuwmeer dat sinds het midden van de vorige eeuw bestaat) is goed geschikt om te watersporten of gewoon wat te zwemmen. De camping is zo aangelegd, min of meer langs de oever, dat relatief veel plaatsen niet al te ver van het water verwijderd zijn.

Kano in de rivier de LotKano in de rivier de Lot

Aan de Franse westkust: Camping Le Vieux Port

Dan iets heel anders: Camping Le Vieux Port, een héle flinke vijfsterrencamping met alles erop en eraan, direct aan het strand van de Atlantische Oceaan, bij Plage des Sablières. Je hebt er het uitgestrekte strand binnen handbereik, maar je zult je ook niet snel vervelen in het riante zwemparadijs op de camping.

Côte d'Azur: Camp Du Domaine

Ben je echt op zoek naar de warme zon en Mediterrane sfeer van Zuid-Frank, kijk dan even bij Camp Du Domaine, een (grote) vijfsterrencamping aan de Côte d'Azur. Je vindt deze plek pakweg halverwege tussen Hyères en Saint-Tropez. Er is veel te doen; een kinderclub, boogschieten, wellness, tennis, fitness, bars, en zelfs een kapper. Maar bovenal natuurlijk het strand van Middellandse Zee.

Bij Lac de Pareloup: Camping Les Genêts

Bij het Lac de Pareloup in Aveyron ligt deze viersterrencamping, Camping Les Genêts. Vanuit de camping wandel je zo het forse zandstrand langs het meer op (er kan worden gevist, je kunt je eigen boot te water laten, of natuurlijk gewoon wat op je luchtbed dobberen). De camping is goed uitgerust, met ondermeer een animatieteam in de zomermaanden. Én een zwembad, mocht je toch liever daar een duik nemen. Er liggen overigens meer campings rond het meer, een overzicht daarvan vind je hier.

Check ook even deze vier kleine campings aan een riviertje, in de Dordogne, Ardèche, Ariège en Aveyron.

In de Lot: Camping Les Vignes

De Lot is een mooi gebied, net zuidoosten van de Dordogne. Ook hier vind je prachtig heuvellandschap doorsneden door rivieren en mooie dorpen zoals bijvoorbeeld Rocamadour en Cahors. Hier ligt, direct aan de river de Lot Camping Les Vignes.

In de Cevennen: Camping Canoë Gorges Du Tarn

Aan de rivier de Tarn ligt Camping Canoë Gorges Du Tarn, een viersterrencamping van bescheiden omvang. Op de camping is een zwembad en er is een strand (kiezelig, maar dat is hier overal) waar vandaan je een kanotocht kunt starten. Bovendien kun je een kampeerplaats aan de rivieroever reserveren.

In Aveyron, bij Lac du Barrage de Sarrans: Camping La Source

Vlak bij het schiereiland Laussac in het Lac du Barrage de Sarrans, ligt de terrassencamping Camping La Source (met 60 meter hoogteverschil). Je kunt er chalets, tipis of lodgetenten huren. Omdat de oevers van het meer steil zijn kun je niet vanaf je plek zomaar het water in lopen, je bereikt dat via de receptie van de camping. Niettemin is deze camping een mooie uitvalsbasis om het meer en de omgeving te ontdekken: watersporten, zwemmen, klauteren of gewoon wandelingen maken.

In de Dordogne: Camping Le Port De Limeuil

Een viersterrencamping vlakbij het dorpje Limeuil, een van de bekende plaatsjes in de Dordogne en onderdeel van 'Plus Beaux Villages de France'. Hier komen de rivieren de Dordogne en Vézère samen en biedt Camping Le Port De Limeuil je directe toegang tot het strand (met kiezels! strandschoenen mee). Je kunt er zwemmen, kano's huren of gewoon op de oever genieten van het lome water.

Alle hier getoonde gegevens zijn onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Controleer altijd alle gegevens bij de camping zelf.

overzichtskaart

campings in dit gebied

Dat is te veel om te tonen.
zoom

Campings:

Kampeerideeën

Eén keer per jaar, in het voorjaar, sturen we een mail rond met kampeerideeën voor de komende zomer. Schrijf je ook in!

We gebruiken je adres alleen hiervoor en delen het niet met anderen.

Geef ook je mening

Inflatie..

Het leven wordt snel duurder. Zal dat je vakantieplannen voor 2024 beïnvloeden?