Campings rond het meer van Annecy

spring naar de campings (32)

AnnecyHoeveel Nederlanders hebben niet ooit een tijdje op een camping in de buurt van het meer van Annecy gestaan? Veel. En dat is geen wonder ook, want het is een bijzonder mooi kampeergebied aan een prachtig meer, omgeven door heuvels en bergen, met een royaal aanbod aan campings.

Office de Tourisme du Lac d'Annecy
t: +33 (0)4 50450033
e: info@lac-annecy.com
En dan is er natuurlijk het oude, elegante stadje Annecy. Prachtig gelegen aan het meer, biedt de plaats een fraai centrum met kleine steegjes, terrassen, een gezellige weekmarkt en een prachtig, goed onderhouden park. Je kunt Annecy bovendien gebruiken als startpunt voor een van de populaire rondvaarten over het meer.

Zomer 2015Ook in 2015 biedt Annecy weer genoeg te doen (alsof de stad en het landschap alleen al niet genoeg zouden bieden...). Bijvoorbeeld: in juni het International Animation Film Festival; in juli de 'Noctibules' (vier gratis feestavonden met veel straattheater); in augustus groots vuurwerk boven het meer en het Annecy Classic Festival. Behalve recreëren op en aan het meer, en rondkijken in Annecy zelf, is er in de omgeving voldoende te doen om je een vakantie lang bezig te houden. Je kunt je laten rondleiden door het middeleeuwse Chateau de Montrottier of het luxueuze Chateau de Menthon. Er is de indrukwekkende waterval van Seythenex even ten zuiden van het meer, waar je ook de bijbehorende grot kunt bezoeken. Als je geen hoogtevrees hebt, dan kun je vanuit Tolloires een duovlucht parapente boven het maken. Nauwelijks minder avontuurlijk is wandelen langs de steile wanden van Les Gorges du Fier. Of je maakt gewoon een fietstocht langs de mooie oevers van het meer. En als je niet opziet tegen een uurtje autorijden, dan is ook Chamonix binnen bereik en kijk je uit op het Mont Blanc-massief. Daar kun je prachtig wandelen, een terrasje pakken of parapenten vanaf de bergen rond het stadje.

Wist je dat bij Annecy een van de populairste fietspaden van Frankrijk ligt? Langs de oevers van het meer is een fietspad aangelegd (autovrij: het wordt ook wel een 'Greenway' genoemd) van circa dertig kilometer lengte. Zulke speciaal aangelegde paden vind je op meer plekken in Savoie.

De campings rond het meer

Direct aan het meer vind je de campings La Nublière *** (300 plaatsen), Au Coeur Du Lac *** (90 plaatsen), Le Lac Bleu *** (150 plaatsen) en Chapelle Saint-Claude*** (120 plaatsen)De meeste campings vind je aan de west- en zuidkant van het meer, rond Saint Jorioz en Bout-du-Lac. Je kunt kiezen voor uitgesproken rustige kleine campings, maar als je liever een wat grotere, luxere camping hebt dan is dat ook mogelijk.

Sommige campings hebben een eigen strand aan het meer, zoals bijvoorbeeld Camping Au Coeur Du Lac en Camping Le Lac Bleu. Als je een tijdje dichtbij de stad wilt kamperen, dan kan dat: in de directe omgeving van Annecy zijn een paar campings te vinden. Aan de zuidkant ligt Camping Du Belvédère (100 plaatsen) en dichterbij, in de stad, vind je Camping Le Colovry (25 plaatsen).

Ben je meer op zoek naar een camping met een eigen zwembad, kijk dan eens bij bijvoorbeeld Camping Les Fontaines (waar je trouwens ook een tipi kunt huren, mocht je eens iets anders willen).

› bekijk campings rond het meer van Annecy op de kaart Overigens nog een tip: als je bereid bent wat verder te kijken dan alleen de directe omgeving van het meer van Annecy, probeer dan ook eens het Lac du Bourget, pakweg dertig kilometer naar het westen. Het is minder bekend bij toeristen, maar de omgeving is er prachtig en je vindt er een paar mooie, relatief rustige campings.

Gevonden campings: 32

Camping La Nublière ***460 plaatsen
speelgelegenheid
verhuur van huisjes
eigen toegang tot natuurwater
Rhône-AlpesHaute-SavoieDoussard
Met directe toegang tot het strand van het meer van Annecy, biedt Nublière een bevoorrechte plek om te ontspannen. Deze familiecamping met schaduwrijke plaatsen en accommodatie is het ideale startpunt... >>
Camping Le Lac Bleu *****150 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
verhuur van (sta)caravans
eigen toegang tot natuurwater
Rhône-AlpesHaute-SavoieDoussard
Direkt aan een fantastich 170 meter lang en vlak badstrand in een pittoreske baai van het meer van Annecy met het mooiste en reinste van het water. Het goed onderhouden, ook voor kinderen zeer geschik... >>
Camping Municipal Les Champs Fleuris **115 plaatsen
verhuur van tenten
verhuur van (sta)caravans
Rhône-AlpesHaute-SavoieDuingt
Situated in Duingt, on the west shore of the lake of Annecy, Catherine and her happy team wait for you for a stay, a jaunt or a stop with quality. Relaxing scenery, peaceful landscapes, with quiet and... >>
Camping L'Idéal ***300 plaatsen
groot zwembad
speelgelegenheid
verhuur van (sta)caravans
Rhône-AlpesHaute-SavoieLathuile
Camping Le Verger Fleuri **100 plaatsen
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Rhône-AlpesHaute-SavoieLathuile
De camping is gelegen in de buurt van het meer van Annecy, in het dorp Lathuile met een panoramisch uitzicht op de bergen rondom, en op 1,5 km van de prachtige stranden. U zult gecharmeerd zijn door h... >>
Camping l'Europa ****194 plaatsen
zwembad
speelgelegenheid
verhuur van huisjes
verhuur van (sta)caravans
Rhône-AlpesHaute-SavoieSaint Jorioz
Gelegen op 400 meter van het meer van Annecy, verwelkomt camping Europa (194 plaatsen) u in een adembenemend decor. Ter plaatse vindt u vele mooie ontspanningsmogelijkheden bijvoorbeeld in ons prachti... >>
Camping Chapelle Saint-Claude ***120 plaatsen
verhuur van (sta)caravans
eigen toegang tot natuurwater
Rhône-AlpesHaute-SavoieTalloires
Zonnige of schaduwrijke plaatsen met het meer en de bergen voor uw tent, caravan of camper. Plaatsen van minimaal 80 vierkante meter. Lekker luieren op ons privéstrand en zwemmen in het meer van Annec... >>
Camping L'Horizon **100 plaatsen
verhuur van (sta)caravans
Rhône-AlpesHaute-SavoieTalloires
Camping niet ver van het meer van Annecy, met 100 (semi-) schaduwrijke plaatsen voor tenten, caravans en camping-cars. Ook verhuur van caravans.
Of u nu een tent of de grootste campers, camping Lanfonnet verwelkomt u op slechts honderd meter van het strand.
Camping met uitzicht op het meer en niet ver van de oude binnenstad van Annecy. Ook bed & breakfast en verhuur van chalets.

Zie ook:

Campings rond de Franse meren
Kampeer je graag in de buurt van natuurwater, maar liever niet aan de zeekust? Kijk dan eens naar de meren die in Frankrijk te vinden te zijn.
Campings direct aan de oever van een meer
Het water altijd binnen handbereik.
Campings rond Lac du Bourget
Het meer van Annecy is waarschijnlijk het bekendste meer van Frankrijk, maar ten westen ervan vind je een alternatief: Lac du Bourget.
Camping Le Verger Fleuri, Lathuile
› websiteDe camping is gelegen in de buurt van het meer van Annecy, in het dorp Lathuile met een panoramisch uitzicht op de bergen rondom, en op 1,5 km van de prachtige stranden. U zult gecharmeerd zijn door het groen en de vriendelijkheid. Bergen, het meer, (...)
› meer info
Camping La Nublière, Doussard
› websiteMet directe toegang tot het strand van het meer van Annecy, biedt Nublière een bevoorrechte plek om te ontspannen. Deze familiecamping met schaduwrijke plaatsen en accommodatie is het ideale startpunt voor vele wandelingen of om bijvoorbeeld naar An (...)
› meer info
Camping Chapelle Saint-Claude, Talloires
› websiteZonnige of schaduwrijke plaatsen met het meer en de bergen voor uw tent, caravan of camper. Plaatsen van minimaal 80 vierkante meter. Lekker luieren op ons privéstrand en zwemmen in het meer van Annecy, het schoonste meer van Europa; bij Camping la (...)
› meer info
Camping La Ferme, Lathuile
› websiteCamping La Ferme is gelegen op 1km van het Meer van Annecy en haar stranden, in het hart van het dorpje Chaparon. Wij ontvangen u in een warme en familiale sfeer waarin u gegarandeerd kalmte en rust vindt. De camping verwelkomt u van 18 april tot 14 (...)
› meer info