45.84192
6.165390
12
9
9
44
0
0

Campings rond het meer van Annecy

spring naar de campings (32)

AnnecyHoeveel Nederlanders hebben niet ooit een tijdje op een camping in de buurt van het meer van Annecy gestaan? Veel. En geen wonder ook, want het is een bijzonder mooi kampeergebied aan een prachtig meer, omgeven door heuvels en bergen, met een royaal aanbod aan campings.

Office de Tourisme du Lac d'Annecy
t: +33 (0)4 50450033
e: info@lac-annecy.com
En dan is er natuurlijk het oude, elegante stadje Annecy. Prachtig gelegen aan het meer, biedt de plaats een fraai centrum met kleine steegjes, terrassen, een gezellige weekmarkt en een prachtig, goed onderhouden park. Je kunt Annecy bovendien gebruiken als startpunt voor een van de populaire rondvaarten over het meer.

Behalve recreëren op en aan het meer, en rondkijken in Annecy zelf, is er in de omgeving voldoende te doen om je een vakantie lang bezig te houden. Je kunt je laten rondleiden door het middeleeuwse Chateau de Montrottier of het luxueuze Chateau de Menthon. Er is de indrukwekkende waterval van Seythenex even ten zuiden van het meer, waar je ook de bijbehorende grot kunt bezoeken. Als je geen hoogtevrees hebt, dan kun je vanuit Tolloires een duovlucht parapente boven het maken. Nauwelijks minder avontuurlijk is wandelen langs de steile wanden van Les Gorges du Fier. Of je maakt gewoon een fietstocht langs de mooie oevers van het meer. En als je niet opziet tegen een uurtje autorijden, dan is ook Chamonix binnen bereik en kijk je uit op het Mont Blanc-massief. Daar kun je prachtig wandelen, een terrasje pakken of parapenten vanaf de bergen rond het stadje.

De campings rond het meer

Direct aan het meer vind je Camping La Nublière *** (300 plaatsen), Camping Au Coeur Du Lac *** (90 plaatsen) en Camping Le Lac Bleu *** (150 plaatsen)De meeste campings vind je aan de west- en zuidkant van het meer, rond Saint Jorioz en Bout-du-Lac. Je kunt kiezen voor uitgesproken rustige kleine campings, maar als je liever een wat grotere, luxere camping hebt dan is dat ook mogelijk.

Sommige campings hebben een eigen strand aan het meer, zoals bijvoorbeeld Camping Au Coeur Du Lac en Camping Le Lac Bleu. Als je een tijdje dichtbij de stad wilt kamperen, dan kan dat: in de directe omgeving van Annecy zijn een paar campings te vinden. Aan de zuidkant ligt Camping Du Belvédère (100 plaatsen) en dichterbij, in de stad, vind je Camping Le Colovry (25 plaatsen).

Ben je meer op zoek naar een camping met een eigen zwembad, kijk dan eens bij bijvoorbeeld Camping Les Fontaines (waar je trouwens ook een tipi kunt huren, mocht je eens iets anders willen).

› bekijk campings rond het meer van Annecy op de kaart Overigens nog een tip: als je bereid bent wat verder te kijken dan alleen de directe omgeving van het meer van Annecy, probeer dan ook eens het Lac du Bourget, pakweg dertig kilometer naar het westen. Het is minder bekend bij toeristen, maar de omgeving is er prachtig en je vindt er een paar mooie, relatief rustige campings.

Gevonden campings: 32

Camping Le Lac Bleu  *****150 plaatsen

website

zwembad
speelgelegenheid
verhuur van (sta-)caravans
eigen toegang tot natuurwater

Rhône-AlpesHaute-SavoieDoussard

Direkt aan een fantastich 170 meter lang en vlak badstrand in een pittoreske baai van het meer van Annecy met het mooiste en reinste van het water. Het goed onderhouden, ook voor kinderen zeer geschik... >>

Camping L'Idéal  ***300 plaatsen

website

groot zwembad
speelgelegenheid
verhuur van (sta-)caravans

Rhône-AlpesHaute-SavoieLathuile

Camping l'Europa  ****194 plaatsen

website

zwembad
speelgelegenheid
verhuur van huisjes
verhuur van (sta-)caravans

Rhône-AlpesHaute-SavoieSaint Jorioz

Gelegen op 400 meter van het meer van Annecy, verwelkomt camping Europa (194 plaatsen) u in een adembenemend decor. Ter plaatse vindt u vele mooie ontspanningsmogelijkheden bijvoorbeeld in ons prachti... >>

Camping Chapelle Saint-Claude  ***120 plaatsen

website

verhuur van (sta-)caravans
eigen toegang tot natuurwater

Rhône-AlpesHaute-SavoieTalloires

Zonnige of schaduwrijke plaatsen met het meer en de bergen voor uw tent, caravan of camper. Plaatsen van minimaal 80 vierkante meter. Lekker luieren op ons privé strand en zwemmen in het meer van Anne... >>

Of u nu een tent of de grootste campers, camping Lanfonnet verwelkomt u op slechts honderd meter van het strand.

Camping met uitzicht op het meer en niet ver van de oude binnenstad van Annecy. Ook bed & breakfast en verhuur van chalets.

Onze camping is klein, vriendelijke familie. We hebben slechts 25 plaatsen. Gelegen in de stad op de stad Annecy. Een rustige buurt. Groene omgeving. We zijn dichtbij het meer van Annecy (250 m), vlak... >>

HLL verhuur huisjes voor 2-6 personen. Supermarkt op 300m. Op 700m van het meer en het strand. Op 1,5 km van de historische stad Annecy.

Camping La Nublière  ***300 plaatsen

website

speelgelegenheid
verhuur van huisjes
eigen toegang tot natuurwater

Rhône-AlpesHaute-SavoieDoussard

Met directe toegang tot het strand van het meer van Annecy, biedt Nublière een bevoorrechte plek om te ontspannen. Deze familiecamping met schaduwrijke plaatsen en accommodatie is het ideale startpunt... >>

Camping La Ravoire  ****124 plaatsen

website

zwembad
speelgelegenheid
verhuur van huisjes

Rhône-AlpesHaute-SavoieDoussard

Op de Ravoire, omringd door groen en rust, genieten van hoge qualityfacilities in een rustige en vriendelijke sfeer. Verwarmd zwembad. Fietspaden 350m gelegen op de site. Alpine Chalets te huur. Zeer ... >>